Weekenden stod i atletikkens tegn i Danmark og Sverige, hvor der blev sat et hav af personlige rekorder. Og så var to søskende i skarp konkurrence om en klubrekord.

Vi begynder weekenden til Pallasspelen i Sverige, hvor spartanerne gjorde en fantastisk figur og virkelig satte sit aftryk på stævnet.

To søskende i skarp konkurrence om ny klubrekord

Søstrene, Ida B. Bomme og Emma B. Bomme sammen med Annika Baun Haldbo og Thea Haahr satte i den grad ild til 60m hæk. Det blev til nye personlige rekorder i disciplinen til både Ida, Emma og Annika. Og Idas nye tid var så hurtig, at hun slog tre rekorder: Sin personlige rekord, klubrekorden fra 2022 og stævnerekord.

Spartas, og Idas personlige rekord, klubrekord på 60m hæk lyder nu 8 sekunder og 22 hundrededele.

I de yngre aldersklasser blev der også løbet nogle flotte tider på hæk hos drenge og piger.

På 60 m dominerede Sparta også. Hos kvinderne tog Astrid Glenner-Frandsen sejren foran Anna Øbakke Lange på andenpladsen. Dobbelt Sparta-sejr var der også hos mændene. Efter flere omstarter viste Rasmus Thornbjerg Klausen sig hurtigst af alle og med 6.74 sek. var han dagens hurtigste mand. Tobias Gorgone Larsen satte på andenpladsen ny sæsonbedste med 6.88 sek.

På den berygtede distance 800 m blev Jeppe Sidenius hurtigste spartaner med 1.57.43 min. På selvsamme distance løb Magnus Abildgaard Kofoed der endnu ikke er fyldt 15 år med i mændenes B-heat. Der var en hård positionskamp med bare 150m til mål, men alligevel formår han at krydse målstregen i imponerende 2:00.54 min. Hos kvinderne blev det til en flot ny PR til Matilde Willer med 2:19.97 min., hun løb i et godt felt, hvor 8 ud af 7 atleter løb personlig rekord.

Det var ikke kun løberne, som stod for de flotte resultater. I mændenes højdespring sprang Marius Hytholm Alex Petersen imponerende 2.05 m i højdespring, hvilket var sæsonbedste for ham.

Det er dog ikke kun i seniorkonkurrencerne, Sparta gjorde en god figur. Det gjorde de unge atleter også over hele linjen.

Særligt skal Johan Dahl Kokkegård fremhæves, som stødte 14.16 m i kuglestød og for anden weekend i træk satte en flot ny PR. Malthe Nikolaj Godsk Jørgensen holdt sig ikke tilbage i højdespring, hvor han sprang 1.78 m. Det rakte desværre ikke til en sejr, men ikke desto mindre var det en rigtig flot PR.

Til Full Moon Jump i Göteborg sprang Nikolaj Graves en flot serie i stangspring og med 5.00 m satte han ny PR, hvilket lover godt for den kommende sæson.

På hjemmebane holdt spartanerne sig ikke tilbage for de flotte resultater på udebane, da det gik løs med kuglestødsstævne i Sparta Hallen. Der blev sat en masse personlige rekorder. Mest bemærkelsesværdige resultater var Karla Schärfe (12.97), Betty Marie Ramsgaard Jensen (12.48), Theodor Hennecke (13.99) og Victor Bendix Beiter (12.54). Sebastian Risgaard Suurballe, der normalt kaster spyd, og Till Maul, som normalt laver mangekamp, var også til start, og det var skønt at se dem i Spartas flotte farver.