Tårnby Games 2023

En weekend med fantastiske resultater

I weekenden d. 6.-7. maj summede Tårnby stadion af liv, da der blev afholdt Tårnby Games. Spartas turkise farve var pænt repræsenteret i klasserne fra 14 år og op. Vejret lørdag var ret drilsk, og bød både på blæst og lave temperaturer. Heldigvis viste vejrguderne sig fra deres milde side søndag.

Tårnby Games var sæsonåbning for mange af de atleter som var til start. Tit kræver det de rigtige vejrforhold og et par konkurrencer før man rigtig kan præstere, derfor var det også meget imponerende, at der blandt Spartanerne blev sat hele 46 personlige rekorder. Det høje antal af personlige rekorder viser, at vinterens grundtræning og forårets træningslejre har båret frugt.

Weekenden bød dog også på nogle helt ekstraordinære resultater.

På kvindernes 3000m forhindring imponerede Juliane Falsig Hvid. Juliane har været en dygtig løber længe, men med weekendens resultat, bliver hun uden tvivl en atlet vi kommer til at høre meget mere til. I et sololøb formåede Juliane at presse sig selv fra start til mål og kunne efter et veldisponeret løb krydse målstregen i tiden 9.48.46 sek., en tid som ikke bare var PR med hele 48 sek., men samtidig også ny klubrekord med 13 sek. Resultatet placerer samtidig Juliane som nr. 2 på alletiders danske rangliste efter Anna Emilie Møller.

Flere atleter var flyvende

Alma Børregaard Ravn var også flyvende, og for anden weekend i træk satte hun to nye danske ungdomsrekorder. I længdespring viste Alma allerede for første forsøg, at hendes niveau havde flyttet sig markant, da hun sprang en ½ m længere end hendes tidligere PR. Længst af alle spring blev dog Almas 6. forsøg, hvor hun til stor jubel fra publikum sprang ud på 5.97m – et spring som er ny dansk P14 rekord, men også et resultat som bringer hende op blandt landets bedste springere. Senere samme dag, løb Alma også en rigtig flot 200m, hvor hun trods en strid modvind på -1,9, løb meget flotte 24.94 sek., en tid som også er ny dansk P14 rekord.

På herrernes 400m hæk gik det også rigtig stærkt, og trods at konkurrencen fandt sted under lørdagens drilske vejrforhold, så satte det ikke en dæmper på Sebastian Højriis Monneret og Joel Frederik Von d’Ahe indstilling til løbet. Begge drenge løb virkelig stærkt og kunne bagefter glæde sig over nye personlige rekorder. Sebastian blev noteret for 52.57 sek., som er virkelig tæt på U23 EM kravet. Joel passerede målstregen i 54.03 sek. og klarede derved kravet til sommerens EYOF mesterskab (bedre kendt som ungdoms OL).

Joel var dog ikke eneste atlet der klarede kravet til EYOF. I drenge 16-17 års længdespring var Anyel Weis godt springende og efter to fine første spring, fik han i tredje spring alt til at spille. Anyel kunne efter opmåling klæde sig over hele tre ting, ny personlig rekord, første gang over 7m og ikke mindst at have klaret kravet til sommerens EYOF mesterskab.

 

I kvindernes længdespring imponerede Betty Marie Ramsgaard med 5.98m og ny PR, så tæt på 6m.

På den lidt specielle distance 300m blev det til trippel Sparta hos mændene i flotte tider. Luis Felipe Maillet (34.38), Dánjal Dahl Ljósheim (35.38) og Vitus Rosenkrands (35.55), alle tre i ny PR.

Kort sprint gav ikke mange PR’er da vinden var stiv modvind. Sofus Vølund formåede dog alligevel at løbe virkelig hurtigt på 110m hæk og med 14.32 sek., fik han en PR forbedring på 1 sek. Hvad kan det ikke blive til i medvind? U20 EM-kravet lyder på 14.20 sek.

Stort tillykke til alle de atleter som kom hjem med nye personlige rekorder og tillykke til de trænere som står bag alle vores atleter.