Vinterens store styrkeprøve for kastere

European Throwing Cup 2023 – vinterens ”Kaste-EM” i weekenden 11. – 12. marts

Har du ”EM-blues” efter EM i Istanbul og savner atletik i dit fjernsyn? Så glæd dig til denne weekend (11. – 12. marts), hvor nogle af Europas bedste kastere samles i Leiria i Portugal for at dyste ved det årlige European Throwing Cup i Portugal.

Sparta har tre atleter med, som er udtaget til den landsholdstrup på i alt 8 atleter, der skal i aktion. I seniorklassen kan du opleve Lisa Brix Pedersen i diskoskast og Katrine Koch Jacobsen i hammerkast, mens du i U23-klassen kan følge Liv Winther i hammerkast.

Brix og Jacobsen har begge gentagne gange forbedret de danske seniorrekorder i deres discipliner inden for de sidste to år og har tilført fornyet power til kast i Danmark. Liv er endnu ikke senioratlet, men har repræsenteret Danmark ved flere ungdomsmesterskaber og er en del af den fremtidig satsning inden for kast.

Hvad kan vi så forvente af dette års European Throwing Cup? Det er en konkurrence, hvor de danske atleter tidligere har præsteret på exceptionelt højt niveau. I modsætning til EM, VM og OL har European Throwing Cup kun kastet få medaljer af sig til danske kastere siden første udgave i 2001. Helt præcis fire styks. Men den kurve fik et opsigtsvækkende knæk i 2021 ….

Det var hamrende stort, da hammerkaster Katrine Koch Jacobsen bragede ind på podiet med en bronzemedalje i U23-klassen. Og året efter, hvor diskoskaster Lisa Brix Pedersen tog sølvmedalje for seniorer – en super bedrift af stærke Lisa.

Det er ganske unikt, når vi har danskere på internationalt medaljeniveau, og European Throwing Cup er et af de stævner, hvor det er tilfældet.

Alle tre Sparta-atleter har den seneste uge deltaget i pre-campen, dels for at forberede sig til konkurrencen, dels som et vigtigt led i den samlede forberedelse frem mod sæsonen. Og meldingen fra Leiria er, at der trænes godt, og at atleterne begynder at se skarpe ud. Det tegner godt for weekenden, og vi glæder os til at følge vores seje kastere.

Følg de danske kastere live i weekenden her

Ved eventet kåres pl. 1, 2 og 3 i hver disciplin for M/K U-23 og M/K senior samt de 3 bedste hold. Eventet markerer starten på udendørssæsonen for de europæiske kastere, hvor Europas bedste eksponenter ofte konkurrerer. Kasteøvelserne har traditionelt været Europas styrke, og denne årlige begivenhed giver en tidlig indikation af, hvad der kan forventes i den kommende sæson.

📷 Foto: DECA TEXT&BILD