Fantastisk Sparta-indsats ved EM U20 i Jerusalem

Man bliver dygtig af at gå til atletik. Og man bliver den bedste, hvis man går til det hos Sparta. Det må være læren efter EM U20 i Jerusalem, hvor Spartas atleter leverede en fantastisk indsats og kunne rejse hjem med sølv, bronze, en skarp 5.-plads og så mange flotte præstationer i bagagen, at der næsten skulle betales overvægt i flyet.

Den 18-årige Sparta-løber Valentin Jensen åbnede festen på stævnets første dag, da han i det indledende heat på 100 meter kom i mål på bare 10,25 sek. Kun en medvind på 2.8 m/s gjorde, at han ikke fik ram på den danske U20-rekord, som han med tiden 10,33 er medindehaver af.

I andet semifinale-heat førte Valentin det meste af vejen, men på de sidste meter pressede polakken Zakrzewski sig frem og vandt i tiden 10,25 foran Valentins flotte 10,33 – desværre igen med for meget medvind. I finalen den efterfølgende dag endte Valentin Jensen på en 5.-plads i tiden 10,45, og selvom han havde håbet på mere, er det en utroligt flot placering i en 100 meter-finale ved EM.

Sofia Thøgersen spildte heller ikke tiden i Jerusalem. I det indledende heat på 1500 meter løb hun sig til en 2.-plads i tiden 4:29,02 – endda med håndbremsen trukket for at spare lidt kræfter til finalen. Den foregik dagen efter, og efter nogle hårde positionskampe kom Sofia i mål på en flot 2.-plads i 4:17,8 – kun 0,22 sekund efter løbets vinder.

Dagen efter var Sofia Thøgersen igen i ilden – denne gang i 5000 meter-finalen. Her blev det til en flot 3.-plads i tiden 15:53,08, og dermed har den 18-årige spartaner på bare to år vundet fem EM-medaljer i U18- og U20-klassen.

Sofus Vølund gennemførte en rigtig flot 10-kamp i den stegende hede og endte på en stærk 9. plads. Det blev til en w PR i 100 meter (10,83), PR i længdespring (6,97 meter) og PR i diskos (41,36 meter). Sofus lå længe til en ny dansk rekord og en top 5-placering, men en nedsmeltning i stangspring, hvor Sofus var ved at koge over, gjorde, at de rigtige højder ikke var der den dag. Men det er stadig det bedste mangekamps-resultat af en junior nogensinde til et internationalt mesterskab(!)

Betty Marie Ramsgaard var med i både 7-kamp og længdespring. Desværre ramte Betty ikke lige dagene, men hun fik en masse ny erfaring med hjem fra sit første mesterskab. En mangekamp til et internationalt mesterskab strækker sig over mange flere timer end normalt. Derfor giver det også meget mindre søvn og restitution mellem dagene. Betty satte dog to flotte PR’er undervejs i 100 meter hæk (14,05 sek.) og 200 meter (25,38 sek.).

Vilhelm Krüger har kæmpet sig tilbage fra et overrevet korsbånd og klarede kravet i 24. time til EM. Han levede helt op til udtagelsen ved at sætte PR på 110m hæk i tiden 14,18 sek.

Hector Wandt har døjet med baglårsskader, men er næsten tilbage i topform, og i Jerusalem levede han helt op til sin udtagelse på 100 meter, hvor han løb 10,60 sek.

Valentin og Hector var begge med på 4×100 meter stafet, hvor de satte en flot ny dansk rekord (U20 og U23) i indledende heat og løb 4. hurtigst af alle hold. Desværre fik Valentin en skade på 1. turen, og depechen kom derfor ikke videre til næste løber, Vilhelm Krüger. Deres tid fra indledende kunne ellers have rakt til en sølvmedalje i finalen. Ærgerligt for drengene, men de fleste af dem har chancen igen næste år til U20 VM i Peru.

Så alt i alt var det en virkelig flot indsats af Spartas atleter. Derfor er det også en meget stolt og glad atletikchef, der kan se tilbage på nogle effektive dage i Jerusalem.

“Sparta har haft et rigtig flot U20 EM, og vi kan være stolte af det arbejde, der bliver lavet af vores dygtige atleter og trænere i Sparta,” siger Charlotte Bomme.
“At vi kan gå ud og præstere på højeste niveau – og endda vinde medaljer – tegner virkelig godt for fremtiden.”