Fart, fest og fantastisk stemning til Spartas Jubilæumsløb

Der er sket meget i løbet af de 125 år, Sparta har eksisteret. Løbeskoene er blevet dyrere, og tøjet er blevet lettere, men smilene i løbernes ansigter er helt sikkert ligeså store i 2023 som i 1898.

Og smil var der mange af til Spartas 125 Jubilæums-løb lørdag formiddag. 1.979 for at være helt præcis, hvis vi nøjes med at tælle løbernes, men derudover var der masser af glade tilskuere og frivillige, som var med til at skabe en skøn stemning i målområdet og langs ruten.

Løbet bød på tre distancer, nemlig 5 km, 10 km og One Mile. 5 og 10 kilometer-løberne blev sendt ud på stierne i Fælledparken, der var pakket ind i en fantastisk mosaik af efterårets gule og orange farver. One Mile-deltagerne fik mere fast grund under fødderne på deres tur fra Gunnar Nu Hansens Plads, rundt om Parken, ned mod Trianglen og tilbage igen. 

Mændenes vinder på 5 kilometer blev Henrik Holm fra Sparta i tiden 15:27min., mens May Jensen tog førstepladsen hos kvinderne i tiden 18:08 min.

De sidste fødder i mål på 5 kilometer-distancen tilhørte Susan Kahraman på 68 år, og hun var mindst lige så glad som vinderne.   

“Det er mit første løb i tre år, og det er simpelthen så dejligt at være i gang igen,” fortalte Susan, da vi mødte hende i mål.
“Jeg har været ude med knæproblemer, og jeg troede faktisk, at jeg skulle gå hele vejen, men jeg kunne ikke lade være med at løbe. Og selvom jeg kom ind som den sidste, er jeg utroligt glad. Jeg har også meldt mig til Nytårsløbet, så det glæder jeg mig til.”

På dagens 10 kilometer, hvor deltagerne skulle rundt på 5 kilometer-loopet to gange, blev speederen trykket i bund i fronten. Første mand over målstregen var Spartas Dean Cooper-Cunningham i tiden 32:23 min., hvilket resulterede i høje klapsalver fra publikum og et gavekort på 500 kr. fra Sportmaster.

Det var virkelig fedt at løbe i mål som den første. Det var en lidt tricky rute, og nogle steder var stierne en smule ujævne, så jeg brugte første omgang til at teste ruten – og anden omgang til at give den gas. Og det virkede,” fortalte en glad Dean.

Nogle andre, som gav den gas, var Fenja på 5 år og Bjørn på 3 år, som begge løb One Mile. De har trænet til Jubilæumsløbet med et af Spartas populære atletikhold for børn, nemlig Sandkasse-atletik, og det har de begge været vilde med.

Fenja og Bjørn løb med deres mødre. De havde regnet med, at de skulle gå lidt undervejs, men det fik de ikke lov til. Da startskuddet lød, og de små fødder satte i løb, stoppede de nemlig ikke igen, før de havde krydset målstregen.

“Det var sjovt,” fortalte Fenja, da vi fangede børnene efter løbet.
“Ja, vi var hurtige!,” supplerede tre-årige Bjørn, som aldrig har deltaget i et motionsløb før.

Selvom vejrguderne viste sig fra deres bedste side, og mange deltagere løb i singlet og shorts, havde Claus Mouritsen og Kerstin Thiele valgt en lidt anderledes påklædning. Claus løb klædt ud som tiger, og da Kerstin hørte det, fandt hun også et kostume derhjemme. Hun var ikke helt sikker på, om det var en løve eller en tiger, men hos begge løbere var oplevelsen af at løbe 10 kilometer i udklædning den samme:

“Det var varmt – rigtigt varmt! Men når nu det er et jubilæumsløb, må det gerne være lidt festligt. Så kan vi løbe hurtigt på andre tidspunkter,” fortalte de to, inden de satte kursen mod teltet med kakao og de flotte Jubilæums-halsedisser, alle løbere kunne tage med hjem.

Tak for en fantastisk dag til alle deltagere, tilskuere, frivillige og andre, som var med til at gøre Spartas 125 års-jubilæum til noget helt særligt. Tak!

Se flere billeder fra den dejlige dag her

Resultater

10 kilometer
Kvinder
1. Sylvia Mmboga Kiberenge, 33:51 min.

2. Annie Saugstrup, 35:39 min.

3. Lisa J Aklestad, 36:00

 

Mænd

1.Dean Cooper-Cunningham, 32:23 min.

2. Peter Rønning, 32:31 min.

3. Emil Christophersen, 32:40 min.
 

5 kilometer

Kvinder
1. May Jensen, 18:08 min.

2. Helene Frasez Sørensen, 18:18 min.

3. Matilde Willer, 18:35 min.

Mænd
1. Henrik Holm, 15:27 min.

2. Kasper Laumann Hartlev, 15:37 min.

3. Carl Riisgaard, 15:56 min 


One Mile
Kvinder

1. Ellen Mehlsen, 6:00 min.

2. Erika Wischmann, 6:12 min.

3. Ellen Vincentsen, 6:51 min.


Mænd
1. Rasmus Jæger, 4:38 min.

2. Marquis Lee Caldwell, 5:10 min.

3. Mads Augustinus Rasmussen, 5:12 min.

 

Du kan se alle resultater fra løbet her.