Fem Sparta-atleter forhåndsudtaget til EM

Fotos: DECA Text og Bild

 

Med halvanden måned til EM, har Dansk Atletik i dag forhåndsudtaget en række atleter, der skal repræsentere Danmark ved EM i atletik i Rom d. 7.-12. juni.

Og den tidlige udtagelse betyder meget for atleterne i særdeleshed, men også for trænerne, fortæller atletikchef i Sparta, Charlotte Bomme:

”Forhåndsudtagelsen her halvanden måned før EM giver en rigtig god ro for atleterne, der nu sammen med deres trænere kan fokusere og planlægge deres træning helt rigtigt frem mod EM og den generelt travle sommer, der venter forude.”

I alt fem Sparta-atleter har i dag fået den gode nyhed. Der er formentlig flere udtagelser i vente i den kommende tid, da mange pladser fortsat ikke er meldt ud. Eksempelvis på de danske stafetlandshold, der allerede i næste weekend kæmper om OL-kvalifikation på Bahamas.

 

De fem Sparta-atleter, der er forhåndsudtaget til EM, er:

Ida Karstoft, 200 m

Ida Karstoft er kommet tilbage fra en længere skadesperiode med fuld fart. De seneste uger har hun vist imponerende form, slået den danske rekord på 200 m – og blot været mulehår fra direkte OL-kvalifikation.

Juliane Hvid

Juliane Hvid, 3000 m forhindring

Som den blot anden danske kvinde nogensinde kvalificerede Juliane Hvid sig sidste år til VM på 3000 m forhindring, blandt andet efter at have sat PR og klubrekord til European Games, hvor hun blev en flot nummer 3.

 

Caroline Bonde Holm

Caroline Bonde Holm, stangspring

Ved sidste års Nordiske mesterskaber viste Caroline Bonde Holm sit høje niveau og tog 4.50 i første forsøg. Et spring som sikrede hende førstepladsen og titlen som Nordisk Mester. Hun deltog også ved sommerens VM, hvor konkurrencen dog var for hård.

 

Katrine Koch Jacobsen

Katrine Koch Jacobsen, hammerkast

I marts måned overraskede Katrine Koch Jacobsen de fleste, da hun ved European Throwing Cup tog guldet.  Ved VM sidste sommer kvalificerede hun sig til en finaleplads – en præstation, der af Dansk Atletik blev vurderet som årets største enkeltpræstation, da de kårede hende som Årets Atlet 2023.

 

Lisa Brix

Lisa Brix, diskoskast

Lisa Brix er dansk rekordholder i diskoskast på 62,22 m, en rekord hun satte i juni 2023, hvor hun genvandt titlen som Danmarksmester. Lisa Brix kvalificerede sig også til VM, hvor det dog ikke lykkedes at kaste over de 60 m og gøre sig gældende til en finaleplads.

 

Se alle dagens forhåndsudtagne til EM her:

* Afventer endelig klarmelding fra European Athletics

Navn
Klub
Træner
Disciplin
Ida Karstoft
Sparta
Michael Jørgensen
200 m
Mette Graversgaard
Aarhus 1900
Tony Lester
100 meter hæk
Juliane Hvid
Sparta
Christian Friis
3000 meter forhindring
Caroline Bonde Holm
Sparta
Thor A. Mørck
Stangspring
Katrine Koch Jacobsen
Sparta
Carsten Bomme
Hammerkast
Lisa Brix
Sparta
Carsten Bomme
Diskoskast
Simon Hansen*
Aarhus 1900
Tony Lester
100 m

Se mere i nyheden hos Dansk Atletik her:

Se mere om EM hos European Athletics her: