Flotte resultater i udlandet

Spartanere i aktion

De seneste uger har flere af Spartas atleter været til start i udlandet, og flere af dem har opnået rigtig flotte resultater.

Bergen

Til Silver stævnet Trond Mohn Games i Bergen i Norge 3. juni havde Sparta en mindre gruppe af atleter til start.

På 5000m imponerede Nanna Bove ved at slå PR med over 13½ sek. Hun løb et progressivt løb og sluttede af med en hurtig sidste kilometer på lige under 2.59 min. Nanna kom i mål som nummer fire og blev noteret for den meget hurtige tid 15.39.70 min, som er ny dansk årsbedste.

I hammerkast sikrede Katrine Koch Jacobsen en rigtig flot andenplads i et meget stærkt felt, hvor alle kastere havde en PR over de 70m. Katrines længste kast i konkurrencen blev 70,68m.

Regensburg

Til Challenger stævnet Sparkassen Gala Regensburg i Tyskland 3. juni var Sparta repræsenteret af en mindre gruppe af sprintere.

På kvindernes 100 m blev der løbet rigtig stærkt og Emma Beiter Bomme blev allerede i første løb noteret for flotte 11.66 sek og Klara Skriver Loessl for 11.79 sek., som var PR til dem begge. I andet løb gik det igen virkelig stærkt, her løb Emma endnu hurtigere og satte med tiden 11.63 sek. endnu engang PR. Tiden er samtidig ny dansk årsbedste. Klara blev i andet løb igen noteret for 11.79 sek. Begge kvinder viste med deres to meget stabile tider et nyt højt niveau.

Skara

Flere af Spartas bedste stangspringer var til start i Skara i Sverige d. 6. juni. Aske Petersen var særdeles godt springende og efter at have klaret højderne 4.85 m og 4.95 m i sidste forsøg tog han 5.03 m i første forsøg. Derved satte Aske ny PR og ny dansk årsbedste, samtidig sikrede han sig tredjepladsen i konkurrencen.

Géneve

Danmark havde valgt at stille to hold til start på 4×100 m ved Bronze-label stævnet Atletica i Géneve d. 10. juni. På kvindeholdet var Sparta repræsenteret af Emma Beiter Bomme og Astrid Glenner Frandsen. På herreholdet var alle pladser besat af Sparta atleter. Holdet bestod af Tobias Gorgone Larsen, Tazana Kamanga Dyrbak, Jacob Hvorup og Frederik Schou-Nielsen. Vejrforholdene var fine på konkurrencetidspunktet, så det var et godt udgangspunkt for fine resultater. Herreholdet løb nogle gode ture og kunne med sikre skifter løbe i mål i den fine tid 39.24 sek. Tiden sikrede herrerne ny dansk rekord for klubhold og samtidig var tiden en forbedring af Spartas klubrekord med lidt over et sekund.

Annecy

Efter stævnet i Géneve tog flere af atleterne videre til Frankrig for at deltage i et stævne i Annecy d. 11. juni. Stævnet havde mange gode felter og dette udnyttede Emma Beiter Bomme, idet hun løb en rigtig god 200 m på tiden 24.04 sek.

Sollentuna

Søndag d. 11. juni deltog Lisa Brix Pedersen i Bronze-label stævnet Folksam Grandprix i Sverige. I et felt af meget jævnbyrdige kaster sikrede Lisa sig andenpladsen med 58.93 m bare 30 cm fra førstepladsen.

📷 Foto: DECA TEXT&BILD (Lisa) / Arne Dag Myking (Nanna) / Marta Siljudottir (Emma)