Fremragende sæsonstart for guld-Katrine


Der er en første gang for alt. Således også for en dansk kaster, der vinder guld ved European Throwing Cup. Og bedriften står Spartas hammerkaster Katrine Koch Jacobsen nu skrevet for, da hun søndag med et tredje kast på 71,95 meter kom helt til tops i portugisiske Leiria.

-Det var en stærk konkurrence af Katrine og fantastisk med en sejr ved European Throwing Cup, hvilket jo er ganske unikt for en dansk kaster. Jeg er meget tilfreds med de gode takter frem mod en spændende sæson, lyder det fra landstræner og Katrine Koch Jacobsens kastetræner i Sparta, Carsten Bomme fra Portugal.

Den danske rekordholder har derfor grund til god optimisme frem mod de store internationale mesterskaber i denne sæson. Hun har tidligere vundet bronze to gange ved European Throwing Cup (den første i U23), hvor den europæiske magtfaktor inden for kast ofte samles og udgør en god temperaturmåler for, hvem der kan forventes at blande sig i toppen i løbet af sæsonen.

Den anden Sparta-kaster blandt seniorerne, Lisa Brix Pedersen, endte på en 10. plads med et kast på ganske fine 59.66 meter i diskoskast.

– Det så ud til at kunne blive til en del mere, hvilket desværre udeblev i denne omgang, men Lisa viste også rigtig gode takter frem mod sæsonen, lyder det fra cheftræner Carsten Bomme.

De andre Sparta-atleter i U23-konkurrencen Liv Winther (hammerkast) og Sebastian Suurballe (spydkast)  kæmpede godt, men blev, ifølge trænerens konklusioner, ramt af lidt forventet ustabilitet, der ofte ses så tidligt på sæsonen. Sebastian Suurballe blev ramt af en skade i første kast og havde derfor svært ved at møde sine egne forventninger.

Foto: Deca Text&Bild og Marta Siljudottir

Sparta-atleter til European Throwing Cup

Katrine Koch Jacobsen, hammerkast
Lisa Brix Pedersen, diskoskast
Sebastian Suurballe, spydkast (U23)
Deca Bild&Text
Liv Winther, hammerkast (U23)