Guld til Spartas Sofia Thøgersen ved NM Cross

… og bronze til Juliane Falsig Hvid.

De danske atleter – og ikke mindst dem fra Sparta Atletik & Løb – havde virkelig en imponerende dag til NM Cross i Reykjavik på Island.

Sidste år vandt Sofia Thøgersen de Nordiske U20-mesterskaber i cross i Kristiansand i Norge, og den succes var hun opsat på at gentage i den islandske hovedstad. Sofia lagde flot ud i feltet med 18 andre U20-løbere, og efter 6 kilometer kunne hun krydse målstregen som vinder og ny nordisk U20-mester i den flotte tid 22:10 minutter – hele 15 sekunder foran nummer 2.

Hos seniorkvinderne var der hård kamp om pladserne på skamlerne. Vores dobbelte VM-deltager, Juliane Falsig Hvid, bed dog rigtig godt fra sig, og med græsset flyvende fra pigskoene kom hun i mål på en flot tredjeplads.

Hos senior-herrerne var der også tæt kamp om metallet. Spartas tidligere OL-deltager, Ole Hesselbjerg, viste, at han stadig har masser af fart i pigskoene, og kom i mål på en flot 6.-plads – kun 12 sekunder efter løbets vinder.

Flere andre danske atleter havde også en god dag i sporet, og derfor kunne delegationen desuden forlade Island med tre holdmedaljer.

Den danske delegation kunne desuden rejse hjem fra Island med tre flotte holdmedaljer. Seniormændene vandt sølv, mens U20-kvinderne kæmpede sig til en tredjeplads i holdkonkurrencen efter Sverige og Norge, hvor Sofia Thøgersen, Astrid My Rønde Kristensen og Signe Risvig talte til det danske resultat. I kvindernes seniorklasse blev det også til en tredjeplads i holdkonkurrencen til Danmark med Juliane Falsig Hvid, Carolien Millenaar og Spartas Josephine Thestrup som tællende til resultatet.

Du kan læse mere om NM i Cross og alle de flotte, danske resultater på Dansk Atletiks hjemmeside lige her.

Opdateret: European Athletics har skrevet en flot artikel om NM Cross og Sofia Thøgersens sejr. Den kan du læse her.