Her bliver det ekstra spændende til CAG

Der bliver masser af atletik fra øverste hylde, når der afholdes Copenhagen Athletics Games onsdag den 7. juni. Her er nogle udvalgte dyster, du ikke må gå glip af.

100 meter, kvinder
Du skal ikke blinke, når kvindernes 100 meter bliver skudt i gang. Det kommer nemlig til at gå stærkt. Mathilde Kramer, der har en PB på 11.40, skal blandt andre dyste mod Emma Beiter Bomme (PB 11.75) og Astrid Glenner-Frandsen (PB 11.39). Alle tre var i øvrigt en del af Danmarks stafet-hold til OL i Tokyo. Derudover bliver det spændende at se Bianca Williams fra Storbritannien, som pt. har den hurtigste tid i feltet – nemlig 11.17.

100 meter, mænd
Frederik Schou-Nielsen og Tazana Kamanga-Dyrbak er et fantastisk makkerpar, når det kommer til stafetløb. I 2021 var de med til at forbedre den danske rekord i 4×100 meter ved OL i Tokyo. Til CAG kommer de to klubkammerater til at kæmpe om sejren mod hinanden på 100 meter, hvor også Tobias Gorgone Larsen har et godt øje til toppen af podiet.

100 meter mænd, para
I mændenes 100 meter løb for para-atleter er der god grund til at holde øje med Salum Ageze Kashafali fra Norge. Den synshæmmede løber deltager i T12-klasssen, hvor han har verdensrekorden i 100 meter sprint med tiden 10.43 sek. Det gør ham i øvrigt til verdens hurtigste para-atlet overhovedet – på tværs af handicap.

400 meter, mænd
Det er et stærkt felt, der stiller til start ved mændenes 400 meter. Benjamin Lobo Vedel og Gustav Lundholm Nielsen kommer for at vinde. I 2022 fik Benjamin en fjerdeplads til indendørs VM, hvor han satte personlig rekord med 45,67, men med Luis Ferreiro fra Mexico, Mihai Dringo fra Rumænien og polske Kajetan Duszyński i feltet bliver der kamp til stregen.

800 meter, kvinder
Stina Troest og Annemarie Nissen har begge ambitioner om at komme med til VM i Budapest til august. Den direkte billet på 800 meter hedder 1:59,80, hvilket ikke bare er sub2, men også personlig rekord for dem begge. Men der er ingen tvivl om, at de vil gå efter det.

1.500 meter mænd
Der bliver masser af taktik og fart til mændenes 1500 meter. Set med danske briller er der store forventninger til Kristian Uldbjerg Hansen, mens australske Rorey Hunter og Joao Bussotti Neves fra Mozambique også kommer for at tage sejren.

3000 meter kvinder
Der er lagt op til et tæt, dansk opgør, når Nanna Bové, Sofia Thøgersen og Juliane Falsig Hvid bliver sluppet løs til kvindernes 3000 meter. Og de kommer alle tre med flotte resultater fra De Nordiske Mesterskaber i sportstasken. Her vandt Nanna på 5000 meter, Sofia vandt på 1500 meter og Juliane vandt 3000 meter forhindring. De får dog hård kamp fra et stærkt udenlandsk felt, som blandt andet tæller Rose Davies fra Australien og Florencia Borelli fra Argentina.

Hammerkast
Når kvindernes hammerkast går i gang kl. 19:42, bliver det spændende at holde øje med Katrine Koch Jacobsen. Katrine ligger i øjeblikket nummer 11 på World Ranking, og det er de første 36 på listen, som får adgang til VM i Budapest, så der er gode chancer. Hvis hun skal kvalificere sig direkte, skal hun kaste cirka 73,60, og hendes season best sidste år (uden for kval) var 71,08. Til gengæld kastede hun 74,22 sidste år og har ligget stabilt over 70m hele sæsonen igennem.

Husk, at atletik skal opleves live, så kom og støt atleterne til en fantastisk aften onsdag den 7. juni. Der kan købes pølser med brød samt øl og sodavand på stadion. 

NB: Hvis du ikke har mulighed for at heppe på stadion, kan du streame stævnet direkte på Discovery+ fra 18.15. Senere bliver det genudsendt på Eurosport 2.