Juliane Hvid sætter ny dansk rekord ved Royal Run

Juliane Hvid viste storform ved Royal Run, hvor hun slog sin egen danske rekord på road mile ved at føre an i et lille felt af eliteløbere som opvarmning til Hans Majestæt Kong Frederiks løbefest.

Høj pinsesol, en kongelig fest og en hord af mandlige eliteløbere halsende lige i hælene. Det var åbenbart den perfekte opskrift for Spartas Juliane Falsig Hvid, da hun 2. pinsedag satte ny dansk rekord på mile på landevej i tiden 4 minutter og 41.31 sekunder. Tiden er en mærkbar forbedring af Julianes egen rekord fra Royal Run i 2023, hvor hun sejrede i 4.54,95.

“Jeg løb 100 procent bare for oplevelsen og for at have det fedt. Jeg sugede masser af energi til mig fra publikum, og det var nok en af årsagerne til, at det gik så godt – fordi jeg nød det, ” sagde Juliane Hvid efter løbet.

Foran et forventningsfuldt publikum og deltagere ved Royal Run, løb 26-årige Juliane Hvid foran de kvindelige konkurrenter på de første meter, mens hun 46 sekunder bag sig havde de mandlige eliteløbere skudt afsted i en jagtstart.

“Jeg havde på fornemmelsen, at jeg ville komme til at løbe meget alene i front, så jeg var lidt nervøs for, om jeg ville komme til at lægge for hårdt ud, og om jeg kunne finde ind i det rette pace. Men det hele lykkedes bare for mig. Jeg ramte en god kilometer-tid, og så var det bare at give den gas på de sidste 600 meter,” forklarede Juliane Hvid.

Road mile er først anerkendt som distance i oktober 2023 og er derfor stadig relativt ny i rekordsammenhæng.

Juliane Hvids formbarometer er lovende efter, at hun netop har vundet bronze ved de nordiske mesterskaber på 3000 meter forhindring. Samme distance, som hun forsøger at gøre sig gældende på i EM, VM og OL-sammenhæng.

Du kommer lige fra højdetræning i Schweiz. Har det mon noget at sige?

“Det kan jo godt være, at det har givet lidt. Det var i hvert fald fedt at mærke, at formen er der, og at jeg godt kan løbe hurtigt,” sluttede Juliane.