Karla og Betty Marie nordiske mestre i mangekamp

Karla Schärfe (senior) og Betty Marie Ramsgaard Jensen (U20) kæmpede sig helt til tops og vandt begge to det nordiske mesterskab i 7-kamp, da der blev afviklet nordiske mesterskaber den 10.-11. juni i svenske Borås.

Karla Schärfe løb, sprang og kastede sig til en ny personlig rekord med mere end 300 point og samtidig var det ny klubrekord i Sparta (5547 point), der kun nåede at stå i 3 uger efter Nickoline Skifter Andersen slog den i midt maj. Karla har døjet en del med skader, men endelig spillede det hele i samme weekend og Karla fik endelig vist, hvad hun kan i mangekamp. Hun var bare 53 point fra U23 EM kravet, men da hun kun er 20 år, er der også U23 EM for hende i 2025.

Nickoline Skifter Andersen kæmpede sig også hele vejen til podiet og kunne tage en flot bronzemedalje med et resultat på 5311 point. Lidt fra hendes personlige rekord fra maj der primært skyldes, at vinden drillede hende på 100m hæk, 200m og i længdespring.

Betty Marie Ramsgaard Jensen deltog i U20 klassen og satte endnu engang en flot ny PR og U20 dansk rekord på hele 5441 point. Hendes sejr var ganske suveræn og der var efter hendes 6.20m (w) i længdespring ikke tvivl om, hvem der skulle løbe med mesterskabet.

Da Betty Marie satte sin tidligere personlige rekord ved Mangekamps Tribute på Østerbro for en lille måned siden, klarede hun U20 EM kravet med kun et point, men hendes flotte resultat i Borås viser, at hun er i endnu bedre form og klar til at forsvare de danske farver i Israel til august.

Aurora A. S. Thostrup var for første gang i landsholdstøjet, hun deltog hos de yngste piger (U18) og lavede en rigtig flot 7-kamp, hvor det blev til PR med mere end 200 point. Samlet set endte hun på en flot 4. plads og undervejs satte hun PR på 200m, længdespring og på 800m. Specielt var det imponerende med PR på 200m, da der var ret kraftig modvind, ligesom hun på den afsluttende 800m viste rigtig gode takter og forberede sin PR med mange sekunder.

På drengesiden stod Joel Frederik von d’Ahe for en flot bronzemedalje i U18-klassen med et resultat på 7006 point, der også var en ny personlig rekord for den unge komet, der i år har forbedret sig med ca. 1000 point i 10-kampen. Det var anden gang over kravet til EYOF i slutningen af juli måned. Nu skal Joel så finde ud af, hvad han skal deltage i til EYOF, da han også har klaret kravet i 400m hæk.

Hos de yngste drenge var Nicklas Gravgaard Nielsen også med og han gjorde det ganske flot i hans landsholdsdebut. Desværre drillede modvinden i hækken og derfor blev det ikke til PR i denne omgang. Men mange flotte resultater undervejs i f.eks. højdespring, længdespring og stangspring blev det til.

Hos de ældste herrer måtte både Christian Gundersen og Nikolaj Grønbech desværre udgå med skader. Vi ønsker dem god bedring med skaderne.

📷 Foto: DECA TEXT&BILD