Når den danske trup rejser af sted mod EM-U20 i Jerusalem, bliver det med masser af Sparta-atleter i flyet. Hele 6 af 11 atleter er nemlig fra Sparta. Og der er store forventninger til de alle dygtige atleter.

”Det er en travl sommer, som nu rundes af med det sidste mesterskab i ungdoms- og juniorregi,” fortæller elitechef Mikkel Larsen.
“Med de 11 atleter har vi en holdstørrelse, som er på niveau med forventningen – særligt med tanke på, at et par kvalificerede atleter grundet skader ikke er aktuelle. Netop i den aktuelle aldersklasse har vi flere stærke kort, hvilket adskillige danske U20-rekorder i år vidner om. Og med flere navne i den europæiske top-10 tillader vi os at gå efter flere finaler – forhåbentlig også metal,” siger det fra Mikkel Larsen, der desuden peger på, at flere atleter er kvalificeret i adskillige discipliner, og at man afventer final confirmation.

I fjor var den historiske by vært for EM-U18, og for fem af deltagerne, som i mellemtiden er rykket op i U20-klassen, bliver der tale om et gensyn med Givat Ram Stadium, som er en del af campus omkring Hebrew University of Jerusalem. Det gælder ikke mindst for Sofia Thøgersen, der har gode minder fra løbebanerne, hvor hun sidste år vandt guld og bronze på hhv. 3000 meter og 2000 forhindring.

”Vi ser med spænding frem mod EM, hvor vi ikke bare er meget opmærksomme på de høje temperaturer i Israel, men heller ikke kan lukke øjnene for den politiske situation i landet. Her følger vi myndighedernes anbefalinger tæt, hvilket for nuværende dog ikke problematiserer den planlagte deltagelse og den heraf følgende operation,” slår Mikkel Larsen fast.

Her er den samlede danske atlet-trup til EM-U20 i Jerusalem d. 7-10. august

Kvinder
Sofia Thøgersen (Sparta): 1500m, 3000m, 5000m*
Kathrine Holst Hahn (Frederiksberg IF): Trespring
Betty Marie Ramsgaard Jensen (Sparta): Syvkamp, længdespring

Mænd
Jónas Gunnleivsson Isaksen (Bragdið): 400m, 4x100m
Valentin Jensen (Sparta): 100m, 4x100m
Eiri Jógvansson Glerfoss (Bragdið): 100m, 4x100m
Vilhelm Krüger (Sparta): 110m hæk,- 4x100m
Hector Wandt (Sparta): 100m, 4x100m
Carl Bruce Aabo (Herlufsholm): 4x100m
Mads Krogsgaard Nielsen (Esbjerg AM): Kuglestød
Sofus Olivarius Vølund (Sparta): Tikamp

*Valg af distancer ikke endeligt besluttet

Tekst: Dansk Atletik Forbund og Christian Thestrup
Foto: Deca Text&Bild