Nike Spring Run skabte forår i Fælledparken

Løbesæsonen 2024 er for alvor sluppet løs, efter næsten 2500 forårsfriske løbere søndag brød tågen og løb Nike Spring Run i Fælledparken.

– Det var hårdt, lød det ofte fra dem, der kom i mål. Men reaktionen blev hurtigt afløst af brede smil og krammere til holdkammerater og ventende familiemedlemmer ved målstregen. For med tilskuere, DJ-stationer og saxofonister som akkompagnement til lyden af løbesko mod asfalten, var det noget andet end den sædvanlige vintertræning i eget selskab.

Muligheden for at teste vinterformen af på enten 5, 10 eller 21,097 km  tiltrak næsten 1000 løbere mere end i 2023. Rigtig mange blev lokket ud i forårstågen for at finde motivation i en fælles løbefest. Både familier, kolleger og løbefællesskaber udnyttede muligheden for at få de lange vintertights udskiftet med lette shorts.

Én af dem var René Quist Agger fra Aalborg, der kombinerede et besøg hos familie i København med at løbe 5 km-ruten i tiden 16.16 som hurtigste løber i aldersgruppen 40-44 år og en samlet 7.-plads på distancen.

–  Løbet er en rigtig god mulighed for at få selskab og løbet sammen i en gruppe, hvor der også er andre, der vil løbe stærkt, lød det fra Aalborg Atletik & Motion-løberen, da han først lige havde sundet sig over at skifte fra vintertræning til race-tilstand.

Hurtige Sparta-raketter til tops

De mange lyseblå singletter afslørede, at godt over 500 Sparta-medlemmer havde udnyttet deres medlemskab til at få en løbeoplevelse. Flere af dem dominerede også podierne, da præmierne skulle fordeles efterfølgende.

På kvindernes 5 km var Anna Mark Helwigh øverst på podiet, mens der samlet var fire Sparta-løbere i top-fem. Også på herrernes fem-kilometer, var der Sparta-jubel. Casper Pretzmann (Team R) tog sejren på distancen i vinder-tiden 15.18 efter et spurtopgør med Kasper Laumann Hartlev, der som plaster på såret kunne løbe lige hen til sit barn, der var klar med trøst fra en barnevogn kort efter målstregen. Henrik Holm fra Spartas Team R tog den sidste podieplads.

Også på den længste distance var der Sparta-sejr, da Rasmus Dall-Hansen fra Team R vandt i tiden 1.09.38 og kunne modtage hyldest fra den guldklædte speaker.

Spring Run tænder for noget

På 10km-distancen var Christian Birk Okkels en sikker vinder, selvom hans vindertid på 31.02 signalerer, at han lige har løbet stærkt i Spanien og også skal dosere træningen frem mod Copenhagen Marathon.

Men boostet ved at møde op til Nike Spring Run er meget værd i hans forberedelser.

– Det giver bare en masse energi at få startnummer på maven og mærke, at man godt kan præstere, når det gælder. Det er sådanne løb, der også mentalt er gode at have i bagagen, når man går ind til de helt store løb, siger den erfarne landsholdsløber.

Og Nike Spring Run kan tænde drømme.

– Det var de her løb, der var med til at tænde mig og give mig lyst til at opnå endnu mere, siger Okkels.