Spartas atleter sætter nye rekorder på stribe

36 år skulle der gå før, Lars Warmings rekord blev slået, og den nye rekordholder er en garvet Spartaner med mange DM-titler i bæltet: Christian Gundersen. Efter en imponerende indsats kunne han træde øverst på skamlen, og den nye Danmarks rekord i 7-kamp lyder på 5613 antal point.

Sofus Olivarius Vølund ville ikke lade Christian Gundersen stå alene, og han satte 20 års rekord med imponerende 5400 point.

Til sidst satte Till Maul trumf på, og et hattrick i 7-kamp var en realitet med Christian, Sofus og Till øverst på skamlen.

I 5-kamp holdt Betty Marie sig heller ikke tilbage, og det blev til en fantastisk U23 Danmarks rekord. Hun slog den tidligere rekord med 112 antal point, og den nye U23 Danmarksrekord lyder nu på 4018.

Ungdommen holder sig ikke tilbage

I de yngre aldersgrupper repræsentere atleterne i særdeleshed Sparta utroligt flotte resultater. Conrad Rohde fik seøv i D15 med 1907 point i 5-kamp, og i D17 blev det til sølv til Johan Kokkegård og bronze til Mads Vincentsen. Begge satte nye PR med henholdsvis 3128 og 2970 point.

Vores atleter gjorde ikke kun en god figur i Danmark. Det gjorde de også i udlandet.

I Mirames i Frankrig var der også højt niveau til bronzelabelstævnet, her viste Gustav Lundholm imponerende form. Efter en fantastisk 400m i Frankrig sluttede han på en flot 3.plads i tiden 46,81.

Ved bronzelabel stævnet, IFAM Gent Indoor, var Emma Beiter Bomme lige ved og næsten ved at slå klubrekord, da hun løb 8,23 i 60m hæk. Der manglede sølle 1/100 af tiden.

Ved Göteborg Inomhus var blev det også til nye personlige rekorder. Aske Petersen satte ny personlig rekord, det han i sit 3. forsøg kom godt op i højden, og hans nye personlige rekord er nu på 5,10 meter. Nikolaj Graves fulgte trop, og tangerede sin PR ved at springe rent 5,00 meter.

I hæk gjorde en anden Bomme-søster også god figur. Ida nappede to sejre: En på 60m hæk i tiden 8,34 sekunder og i længdespring, hvor hun sprang 6,02 meter.

Hos mændene tog Jacob Hvorup sig også af en dobbeltsejr, hvor han vandt i 60m og 200m. Samtidig satte Vilhelm Krüger personlig rekord på 60m hæk i en flot tid på 8,20 sekunder.

Til Växjo Inomhus kast stod den ikke på løb, men derimod på kast. Lisa Brix repræsenterede Sparta med et kast på 57,51m. Selvom hun selv føler, der er plads til forbedringer, så var det ikke desto mindre nok til at tage sejren i feltet. Om et par uger skal hun tilbage til Växjo, hvor hun skal kaste i Tipshallen.

Ny europæisk indendørs U20 rekord

Sofia Thøgersen fortsætter de vanvittige takter fra i tirsdags. Til silverlabel stævnet i Metz i Frankrig tilbagelagde hun de 3000m på kun 8:50,26 minutter. Det var en forbedring af den tidligere europæiske U20 rekord med 5 sekunder. Samtidig var det ny dansk senior rekord med 10 sekunder. Det er den anden europæiske U20 rekord af Sofia på bare en uge.

Til DR udtaler Sofia, at hun (selvfølgelig) drømmer om OL-deltagelse til sommer, og at der er plads til endnu flere forbedringer, hvis det hele går godt.