Spartanere til nytårsløbet 2022

Fantastisk afslutning på året af Spartas atleter.

Spartas børn og unge

På årets sidste dag havde rigtig mange af Spartas børn og unge valgt at stille til start ved Nytårsløbet. Første start gik kl. 9:30, som var 2 km børneløb. Stod man i nærheden af startstregen, kunne man tydelig mærke, hvordan det kriblede i børnene for at komme ud at løbe. Efter en fælles nedtælling var børn og forældre afsted i susende fart. Det var skønt at se, hvordan der blev kæmpet, og selvom det var et temmelig langt løb, havde de fleste stadig kræfter til en spurt i mål. Først over målstregen blev 11-årige Asger Lund-Bretlau fra Sparta. Han løb en meget imponerende tid 8.05. Asger havde bagefter stadig kræfter til at stå og se sine klubkammerater komme i mål. Spartas 9-årige Otto Hartung gjorde det også helt fantastisk og kom ind som nr. 3 i tiden 8.58.  Johanne Hansen-Møller blev hurtigste Spartapige med tiden 10.15.

Kl. 11:00 gik starten på endnu et 2 km børneløb også denne gang var der fælles nedtælling, og en flok forventningsfulde børn og voksne blev sendt afsted. Endnu en gang så man en masse børn give den gas. Første barn over målstregen løb 8.24, på 2. pladsen kom Spartas 12-årige Amin Ahmed. Det var Amins første konkurrence siden han startede til atletik – så det var ret imponerende. Amin løb i tiden 9.02. Hurtigste Spartapige blev 12-årige Julia Hedegaard Hallsdottir.

Ovenfor bliver nogle af de hurtigste resultater fremhævet, men dykker man ned i resultatlisten, kan man se imponerende resultater af alle vores unge Sparta atleter – vi havde både deltagere med fra vores sandkasseatletikhold, 6-7års hold, 8-9års hold, 10-11års hold og 12-13års hold. Alle gav de den gas og gjorde deres bedste. For nogen gjaldt det om at løbe stærkt og for andre om, at komme hele vejen rundt på den 2 km lange rute.

Sparta havde også en god flok ungdommer med i 5 km løbet og her blev det også til en masse flotte resultater.

Spartas Tristan Sundgaard Lund blev med tiden 18.57 hurtigste 5 km løber af alle under 15år. Hurtigste af Spartas unge drenge blev Gustav Liebing med tiden 16.29, han blev 3 hurtigste dreng i gruppen op til og med 19 år. Hos drengene løb også Marcus Rølling, Gustav Herold, Mads Vincentsen og Christian Engedal.

18-årige Elisabeth Rønnsted fra Sparta løb flotte 19.18 og blev med den tid hurtigste kvinde på 5 km med start kl. 11:05. På 2. pladsen i dette løb kom Spartas Majken Lützen ind i tiden 20.06. Tillykke til begge piger. Saga Nimb, Asta Christensen, Cecilie Skaunsgaard og Solveig Khan løb også 5 km ved Nytårsløbet.

Spartas senior

Blandt vores seniorløbere blev der også lavet en masse flotte resultater. Stod man langs ruten kunne man se rigtig mange løbere i Sparta tøj. Vi havde hele 307 Spartaløbere til start fordelt på ruterne 5 km, 10 km og halvmaraton.

Først i mål var de mandlige 5 km løbere. Her blev det til et meget tæt opgør. Desværre måtte Spartas Andreas Lindgreen se sig slået i spurten. Han kom i mål i tiden 14.24. 3. pladsen gik også til Sparta, her kom Malthe Nielsen ind med tiden 15.14. Meget kort efter på 5. pladsen kom Till Lehmann Christiansen med 15.16. Christian Lindgreen snuppede 6. pladsen med tiden 15.39. I dagens første 5 km blev hurtigste Sparta kvinde Matilde Willer – hun løb 19.01 og blev nr. 5.

På dagens første 10 km kom Spartas Esben Krogh Rasmussen i mål som nr. 2. Han løb 31.10. På 5. pladsen kom Christian Lykkeby Olsen 31.47 og på 6. pladsen Dean Cooper-Cunningham begge fra Sparta. Hos kvinder var der virkelig Sparta dominans. Her var de 4 første i mål fra Sparta. Nanna Bové gjorde det virkelig imponerende og løb den meget flotte tid 33.03. Hvilket placerer hende som 9. på alle tiders rangliste. Kigger man nærmere på Nannas tider, kan man se at hun løber de sidste 5 km på 16.17, som virkelig er en hurtig afslutning. På 2. pladsen kom Annie Saugstrup med tiden 35.28 og på 3. pladsen Marie Mørch 36.10. 4. pladsen kig også til en Spartaner, den tog Josephine Thestrup i 37.38.

På halvmaraton fik Sparta også vist sig frem. Hos mændene kom Richard Dion Jensen ind på 2. pladsen i tiden 1.13.21. Hos kvinderne fulgte Camilla Balle Bech op og nuppede også en 2. plads med tiden 1.22.24, som kun var 17sek efter vinderen.

På den sene 5 km var Sparta igen med helt fremme. Som nævnt tidligere løb Elisabeth Rønnsted sig til 1. pladsen og Majken Lützen til 2. pladsen.

Spartas Anne Cathrine Dyhr Correll tog med tiden 41.34 2. pladsen på kvindernes sene 10 km.

Nytårsløbet er et af Spartas egne løb, og det var dejligt at det efter 2 år med nedlukning, igen kunne afholdes. Tak til alle som var med til at skabe en god stemning og vise Spartas farver frem.