Nytårsløbet 2023 blev et brag af en fest

Spiderman, Superwoman, Darth Vader, Svampebob Firkant – og mange, mange flere. Stierne i Fælledparken og omkring Østerbro Stadion vrimlede i dag med udklædte løbere i alle aldre til Spartas store Nytårsløb.

Helt præcist havde 5.658 personer taget forskud på nytårsfesten ved at give den gas på en dejlig decemberdag, hvor menuen bød på distancer som 2, 5, 10 og 21,1 kilometer.

Nogle løbere deltog for første gang, mens andre har Nytårsløbet som en fast tradition på årets sidste dag. Blandt de sidste var Jens Mundeli-Jensen, som har deltaget i Nytårsløbet et utal af gange. Til daglig har han sit eget løbehold, Team Lynkineserne. Derudover har han to gange løbet maraton på den kinesiske mur, og derfor var det passende, at han ved Nytårsløbet deltog som Kejseren af Kina.

“I det gamle Kina var den gule farve forbeholdt Kejseren, så derfor løb jeg i dag i den gule dragt,” fortæller Jens, som indrømmer, at det måske ikke er den bedste udklædning at løbe fem kilometer i.
“Det var lidt varmt, og så måtte jeg trække lidt op i skørterne, så jeg kunne få fart i benene. Men jeg kom da ind på 23 minutter, så det var fint,” siger Jens, der vandt en gavepose med lækkerier fra Cheasy for sin flotte udklædning.

Det samme gjorde Augusta og hendes søster Kornelia. De var klædt ud som agurk og gulerod, så selvom det var en kølig dag i slutningen af december, havde de to seje børn ingen problemer med at holde varmen på den to kilometer lange rute.

8-årige Augusta har før løbet 14 kilometer til skolernes motionsdag, men det er alligevel noget særligt at deltage som familie, så det var en glad familie, der kunne samles efter turen rundt på grusstierne.

I det hele taget var der masser af smil, glæde og højt humør i målområdet. Det gjaldt også Frederik, Jakob, Gustav, Magnus og Andreas, der har kendt hinanden siden gymnasietiden på Allerød Gymnasium. Og selv om de i dag er spredt for alle vinde, mødes de stadig for at holde nytår sammen.

Derfor tog de forskud på aftenen ved at løbe 5 kilometer, selvom deres udklædning skulle have været en lidt anden.

“Vi skulle være klædt ud som julemanden og hans rensdyr. Men pludselig kunne vi først få leveret kostumerne den 2. januar, og så måtte vi tænke i helt nye baner,” fortalte drengene, som stadig havde en fest rundt i Fælledparken.

Efter løbet der masser af kransekage samt champagne – med og uden alkohol – til deltagerne i Sparta Hallen. Her kunne man også få lavet ballondyr, og det var et stort hit hos børnene – blandt andet hos de tre søskende Johan, Anna Gry og Svend. 4-årige Svend, der var klædt ud som astronaut, fik en papegøje, som han var meget glad for.

Storesøster Anna Gry på 7 år løb de to kilometer klædt ud som dinosaur. Dem kan hun nemlig godt lide, selvom det ikke var hendes eget kostume.
“Det er min lillebrors. Så det er lidt kort ved benene, men det gør ikke noget. Det var sjovt at løbe i alligevel,” fortalte Anna Gry.

Til daglig bor familien bor på Østerbro: Her er de vant til at se de blåklædte løbere fra Sparta suse forbi, men til det årlige Nytårsløb hopper familien altid selv i løbeskoene for at være med i festen. En dejlig tradition, som børnene også nyder.

Hos Sparta Atletik & Løb vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske alle deltagere og frivillige tak for en fantastisk dag. Da de sidste løbere ved Nytårsløbet krydsede målstregen, har i alt 230.523 personer deltaget i Spartas løb i 2023, hvilket er rekord for den 125 år gamle klub.

Rigtig godt nytår til jer allesammen.