Odense fyldes med lyseblå medaljehåb

Der bliver fyldt godt op med håbefulde Sparta-atleter, når medaljerne fredag og lørdag skal fordeles ved årets danske mesterskaber i indendørs atletik i Thorvald Ellegaard Arena.

Sprintere, springere og kastere. Kvinder eller mænd. Uanset hvor tilskuerne kigger hen under fredagens og lørdagens inde-DM i Thorvald Ellegaard Arena, vil der være Sparta-atleter, der rækker ud efter medaljer og rekorder.

Efter en stribe af nye rekorder vil Sofia Thøgersen forsøge at række ud efter guldet på 800 meter ved at følge op på den friske danske U20-rekord, som hun kom hjem fra Nordenkampen med. Men det 18-årige stortalent ankommer til Odense med en lang stribe af holdkammerater med grund til optimisme.

Søstrene Emma og Ida Beiter Bomme kan begge være et godt bud på medaljer og sejre, når de er blandt de mest interessante sprintere på blandt andet 60 meter hæk. Mens Ida Beiter Bomme også skal samle sit fokus om favoritværdigheden i længdespring, er storesøster Emma Beiter Bomme også med i favoritfeltet på 60 meter. Her vil Astrid Glenner-Frandsen og Anna Øbakke Lange sørge for, at Sparta byder ind på mere end én podieplads. Både Astrid Glenner-Frandsen og Anna Øbakke Lange er også blandt de absolutte favoritter, når det gælder 200 meter og 400 meter.

Hos herrerne har Gustav Lundholm Nielsen også realistisk mulighed for at vinde guld på 400 meter, mens Aske Valdemar Petersen (årsbedste på 5,10 meter) og Nikolaj Graves (årsbedste på 5,03 meget tæt på 5,18 til Nordenkampen) kan komme til at kæmpe tæt om sejren i stangspring.

Men listen af dygtige medalje-aspiranter er lang ved DM-inde. Flere af dem er listet herunder.

 

Spartas guldhåb

Kuglestød

Nickoline Skifter Andersen kan overraske og vinde.

Hos mændene ser det ud til, at mesterskabet er helt åbent. Men Spartas Christopher H. Jensen kan måske overraske.

Spring

Stangspring
Caroline Bonde Holm kan hente sit mesterskab nr. 21, så selvom vinteren har stået på nogle grimme halsbetændelser, så er hun favorit til at vinde igen

Mændenes konkurrence bliver rigtig spændende med Aske Petersen og Nikolaj Graves som favoritter til guldet.

Højdespring
2023-mester Rikke Andersen er til start og springer normalt godt til mesterskaber. Hun har dog døjet med en skadet fod.

Marius Alex Petersen har sprunget højest i år og er blandt favoritterne til guldet i sin første sæson som spartaner.

Trespring
Kathrine Holst Hahn stiller for første gang op for Sparta og har døjet med lidt skader. Så det bliver spændende, om hun kan hive en medalje hjem.

Længdespring
Ida Beiter Bomme må være favorit til at genvinde det danske mesterskab, da hun har vist rigtig fin form denne vinter. Den danske udendørsmester Betty Marie Ramsgaard byder dog også ind på guldet.

Sebastian Pedersen satte ny sæsonbedste i Nordenkampen og kan overraske og vinde. Men der skal springes langt, hvis det skal ske.

Sprint og mellemdistance

60 meter
Hos kvinderne stiller Astrid Glenner-Frandsen til start med årets hurtigste tid på 7,42. Lige efter kommer Anna Øbakke Lange, der i år har sat PR med 7,44. Emma Beiter Bomme stiller til start uden årsbedste, men hun skal absolut ikke afskrives som medalje-kandidat.

Hos mændene er det Rasmus Klausen, der er tilmeldt med den hurtigste Sparta-tid i år, men der er flere bud på medaljer fra Sparta.

200 meter
Astrid Glenner-Frandsen er igen favorit med bedste tid af alle tilmeldte en tid hun løb til Nordenkampen på 24,63 sek.

Nordenkamp-løberen Jacob Hvorup må være favorit på denne distance some eneste tilmeldte med en tid under 22 sek.

400 meter
Kæresteparret Gustav Lundholm Nielsen og Anna Øbakke Lange er favoritter til at vinde hver deres 400 meter.

800 meter
Sofia Thøgersen satte dansk U20-rekord til Nordenkampen 800 meter og er favorit til at vinde titlen i fravær af Annemarie Nissen.

1500 meter
Hos mændene har vi Andreas Lindgreen, der sæson-debuterede på distancen for Danmark i sidste weekends Nordenkamp.