Og vinderne af årets Sparta-priser er…

Lørdag den 11. november var den helt store festdag hos Sparta Atletik & Løb. Her var der nemlig konkurrencer og kåringer fra morgen til aften – lige fra Jubilæumsløbet om morgenen til den store Jubilæumsfest om aftenen, som hvor den traditionsrige uddeling af årets Sparta-priser løb af stablen. 

Uddelingen fandt sted til den flotte Jubilæumsfest i Sparta Hallen, som var fyldt med festklædte atleter, ansatte, sponsorer, samarbejdspartnere og frivillige. Og man kunne hverken have ønsket sig bedre omgivelser eller et bedre publikum til den del af aftenen.

Og vinderne af Årets Sparta-priser 2023 blev…


Årets Spartaner i Atletik: Katrine Koch Jacobsen

Katrine har sidste par år været helt outstanding i sin øvelse, og i år gav det så pote med en finaleplads til VM i hammerkast. Nr. 9 i verden er ikke hverdagskost for en dansk atlet!

Årets Kvindelige Sprinter: Emma Beiter Bomme
Emma har haft et forrygende hurtigt år. Årets nr. 1 i Danmark på 100m med PR og stor PR på 200m, men mest interessant er efter 3 ugers hækketræning, så røg en 30 år gammel klubrekord i 100m hæk og ind på en flot 3. plads på alletiders rangliste.

Året Mandlige Sprinter: Gustav Lundholm Nielsen
Gustav har vist stor fremgang de sidste par år. I år har den dog fået et ekstra nyk ned mod den danske rekord, og prikken over i’et var en VM udtagelse og en flot PR ved VM.

Årets Kvindelige Mellem/lang-løber: Annemarie Nissen
Annemarie Nissen har igen i år forbedret den danske rekord på 800m. Og så kvalificerede hun sig til VM, hvor hun var snublende tæt på at kvalificere sig til semifinalen.

Årets Mandlige Mellem/lang-løber: Andreas Lindgreen
Andreas har i år vist stabilitet med 3.41 min på 1500m, og sidst på sæsonen blev det til ny dansk rekord ved VM landevej på milen.

Årets Kvindelige Springer: Caroline Bonde Holm
Caroline bliver bare bedre og bedre – ligesom en god rødvin. I år blev det endda til en VM plads i Budapest.

Årets Mandlige Springer: Aske Petersen
For at finde årets mandlige springer skal vi kigge højt oppe i skyerne. Han har i år været med til EM hold og sat personlig rekord med 5,03 m.


Årets Mandlige Kaster: Arthur W Petersen
Arthur W Petersen har vist god stabilitet i spydkast igen i år, selvom skader har drillet ham for det rigtige lange kast.

Årets Kvindelige Kaster: Katrine Koch Jacobsen
Læs mere om Katrine og hendes flotte præstationer i 2023 under Årets Spartaner.

Årets Kvindelige Mangekæmper: Karla Schärfe
Karla har vist virkelig højt niveau i år – endelig må man gerne sige, blev det til en sæson uden skader og hele to atleter var i år over den 31 år gamle klubrekord. Ny dansk U23 rekord blev det også til og et meget langt spydkast.

Årets mandlige mangekæmper: Christian Gundersen
Årets mandlige mangekæmper havde ikke en super start på sæsone pga. skader, men vendte stærkt tilbage ved DM og sikrede sig en sikker sejr.

Årets Paraatlet: Mads Eskar
Mads blev i år nordisk mester i T38 på 5000m og vandt bronze på 1500m. Som VM-debutant krydsede han desuden målstregen som nr. 10 i ny personlig rekord.

Årets Præstation: Kerstin Thiele
Kerstin Thiele har trods en hård tid i familien virkelig trænet godt og vandt for nyligt maraton i sin aldersgruppe. Kerstin er kvinden, der bliver ved at imponere! Selv om hun har rundet løbe-aldersgruppen 60-64, kigger hun sig stadig ikke tilbage. Til CPH Halv varmede hun op til Berlin og blev nr. 2 i sin aldersgruppe i tiden 1.35.13.Til Berlin Maraton fortsatte hun den gode stil og blev nr. 1 i sin aldersgruppe med den imponerende tid 3.14.05! Kerstin løber stadig fra de fleste, men så snart hun er i mål, er hun klar til at feste og hygge. Og så er Kerstin ikke bare hurtig i løbeskoene – hun er også med til at skabe den gode stemning, uanset hvilket hold hun løber på.

Årets Sociale Løber: Claus Mouritsen
Claus er altid positiv, tager godt imod nye løbere, er sjov og god social, og samtidig passer han sin træning. Han formår at skabe smil, glæde og godt humør. Han er altid frisk på en sjov bemærkning, og så bidrager han altid til den gode stemning. Det gælder også, når han løber i diverse udklædninger, hvor Tigerdyret helt fortjent fik sin live tv-debut på News efter nytårsløbet. Claus er ganske enkelt en humørspreder på øverste hylde!

Årets Special Pris: Palle Ljungberg
Palle har fra starten af sin tid i Sparta altid været en rigtig god og fin ambassadør for Sparta – både i sin gerning og væremåde. Palle var i sin tid med til at starte marathon-træningen op (dengang om lørdagen), da han var en af de første fra klubben, der tog på kursus i det Jyske for at lære, hvordan man opbygger en træning målrette mod marathon.

I sit virke som træner har Palle været med til at udbrede kendskabet til vigtigheden af løbestil. Palle var også en vigtig part i at indføre – i den daglige træning – det begreb, vi kender som fartleg, samt det vigtige i, at vores løbesko er de rigtige – både hvad angår størrelse og den type af sko, den enkelte løber har brug for, så de passer til den enkelte løber og måden vedkommende løber på.

Et andet af de steder, hvor Spartanere fik godt udbytte af Palles store viden, var på de trænings-weekends, der var til Tisvildeleje og på turene til Etape Bornholm. Palle virkede i en del år i Breddeudvalget og var derigennem med til at præge den udvikling, der har ført til, at vi i Sparta har den fantastiske motionsafdelingen vi har.


Stor tillykke til alle nominerede og vindere!