Otte Sparta-atleter udtaget til stafetlandsholdenes OL-mission

Hele otte Sparta-sprintere er udtaget til kvindernes og herrernes bruttotrup, når der er OL-kvalifikation i kikkerten ved World Relays på Bahamas.

Foto: Deca Text&Bild, Brandon Van Haeren og Dansk Atletik

Sparta er tungt repræsenteret, når Danmarks stafetlandshold skal forsøge at kvalificere sig til OL på 4×100 meter. Hos både herrerne og kvinderne er der således fire ud af seks atleter i bruttotruppen, der repræsenterer Sparta den 4. og 5. maj ved World Relays på Bahamas.

Både Frederik Schou-Nielsen og Rasmus Thorning Klausen var en del af holdet, da herrerne med tiden 38.79 sekunder, var hurtigst af alle ved ASA Athletics Grand Prix i Potchefstroom midt i marts. Med tiden rykkede Danmark fra en rangering som nummer 35 og op til nummer 25 på listen.

Også Tobias G. Larsen og Jacob Hvorup var med i Sydafrika, og de er også en del af bruttotruppen, der rejser til Bahamas. De stærke Aarhus 1900-sprintere Simon Hansen og Kojo Musah udgør de sidste to medlemmer af den trup, der gør følgeskab med det kvindehold, der allerede var kvalificeret til World Relays.

Grund til optimisme hos kvinderne
Hos kvinderne er Ida Karstoft, Emma Beiter Bomme, Astrid Glenner-Frandsen og Klara Loessl fra Sparta udtaget sammen med Aarhus 1900-sprinterne Mathilde Kramer og Mette Graversgaard, når de danske kvinder stiller sigtekornet ind på OL i Paris.

World Relays på Bahamas den 4.-5. maj bliver den helt store mulighed for stafetholdet, og der er grund til optimisme efter, at nordens hurtigste kvinde Ida Karstoft langfredag afsluttede 568 dages konkurrencepause ved at vinde i Gainesville i Florida på 200 meter og kvalificere sig direkte til EM i tiden 22.94 sekunder. Et solidt comeback efter en lang pause med vedvarende achilles-problemer for den danske rekordholder på 200 meter (22.67 sek).

Både Astrid-Glenner Frandsen og Ida Karstoft var med på banen, da holdet i den samlede tid 43.46 satte den eksisterende danske rekord på 4×100 meter ved World Relays i Oregon i juli 2022. Emma Beiter Bomme var sammen med Ida Karstoft og Astrid Glenner-Frandsen også med på det danske stafet-hold ved OL i Tokyo (43.51 sekunder), mens Klara Loessl blandt andet har finaleerfaring fra European Athletics Team Championships i Polen i 2023, hvor hun sammen med Emma Beiter Bomme, Mathilde Kramer og Mette Graversgaard ramte 43.89.

Danmark er én ud af blot ti europæiske nationer, hvor både kvinder og herrer har kvalificeret sig til World Relays i Nassau på Bahamas. De otte finalehold på Bahamas ud af 32 kvalificerer sig automatisk til OL i Paris til sommer. Derefter løber alle holdende igen, hvor de resterende hold løber om de sidste seks pladser til Paris, mens finaledeltagerne løber om medaljer. Der er desuden yderligere to lande, der kvalificerer sig via ranglistepoint.

Sparta-atleter med Bahamas-billet

Astrid Glenner-Frandsen
Emma Beiter Bomme
Ida Karstoft
Klara Loessl
Frederik Schou-Nielsen
Rasmus Thorning Klausen
Tobias Gorgone Larsen
Jacob Hvorup