På PR-jagt til VM i Road Mile i Riga

Andreas Lindgren var tæt på sin PR, da han løb Road Mile til VM i Riga. Tiden blev 4:05.27 – kun 0,27 sekund fra hans bedste tid – men selvom der lige manglede det sidste for den 25-årige spartaner, fik han til gengæld en masse erfaring og gode oplevelser med hjem.


Hvordan var det at være af sted med landsholdet i Riga?
Det er altid meget specielt at blive udtaget til landsholdet. Jeg træner hver dag, så jeg på et tidspunkt kan komme med til de helt store mesterskaber og dermed løbe på det danske landshold. Stemningen på landsholdet er rigtig god, og det er altid en fornøjelse.

Hvordan gik løbet?
Overordnet er jeg tilfreds med mit løb. Dog følte jeg mig lidt som statist i løbet, og det ærgrer mig en smule her efterfølgende. Jeg havde en plan om at løbe mere kontrolleret på den første halvdel – og så køre på. Men jeg fik aldrig helt fat i frontgruppen, hvilket betød, at jeg kom til at ligge lidt alene i vinden. Men man skal også huske, at det er nogle af de bedste atleter i verden, man løber imod, og på mit niveau er der bare ikke plads til fejl. Så det var en rigtig god læring, og jeg er tilfreds med min placering som nr. 21. 

Dig og Christoffer Frost-Jensen fra Bagsværd Atletik Club gav den gas til sidst for at slå hinanden på målstregen. Du kom ind et sekund foran ham. Betød den lille dyst noget?Christoffer er en super cool fyr, og jeg har det rigtig godt med Christoffer. Jeg løber for at få den bedst mulige placering, så alle løberne er mine konkurrenter, og uanset om de kommer fra Kenya eller Danmark, vil jeg kæmpe for at slå dem. 

Hvad kan du tage med videre fra Riga?
Et mesterskabsløb som det i Riga giver altid ny erfaring, som man kan tage med videre. Hele setup´et er bare anderledes, og den stemning og vibe, der er, skal man lige lære. Så det er mest omgivelserne, man kan tage læring af. Selve løbet er som ethvert andet løb. Men når vi nu taler fremtid, ser jeg meget frem til, at Sparta laver den fedeste VM-løbefest i 2026, for det var lidt tamt med tilskuere i Riga. Her kan Sparta bare samle en hel befolkning. 

Hvad er næste mål?
Sæsonen er slut, så nu er det tid til at komme tilbage til grundtræningen. Det glæder jeg mig rigtig meget til. Om nogle måneder begynder indendørssæsonen, så der skal jeg være helt klar. 

Fotos: Brandon Van Haren