Rekord: Alle startnumre til Cph Half og Copenhagen Marathon revet væk

Salget af startnumre til årets Copenhagen Half Marathon og Copenhagen Marathon er gået over alt forventning. På rekordtid må Sparta Atletik & Løb nu melde udsolgt på begge løb. Samtidig er der nu udsigt til det største maratonløb nogensinde på dansk jord.

Half udsolgt på rekordtid
Det er første gang, at samtlige startnumre til Copenhagen Half Marathon er udsolgt så hurtigt. Selvom der er 8 måneder til løbet, er billetsalget nu lukket. Sidste år var der startnumre at få helt frem til 3 måneder før løbet. Men de 27.000 løbere, der har købt startnummer til årets ikoniske halvmaraton den 15. september 2024, var ekstraordinært hurtigt ude af startblokkene i år. Det tog kun 39 dage før, der var udsolgt, og interessen var stor allerede fra billetsalgets start.

Maraton udsolgt for første gang
Blot et døgn efter at det sidste startnummer til halvmaraton var røget, måtte Sparta også sætte ”udsolgt”-skiltet i vinduet for maraton. Copenhagen Marathon har ikke tidligere været udsolgt. Dermed bliver det Danmarks hidtil største maratonløb, når årets 15.000 maratonløbere skydes i gang på Østerbro den 5. maj 2024. Seneste deltagerrekord blev sat i 2019, hvor 13.278 maratonløbere stillede til start.

”Det er virkelig stort for os, at vi inden for et døgn kan melde alt udsolgt på både Copenhagen Marathon og Copenhagen Half Marathon – endda adskillige måneder før løbene. Og med ny deltagerrekord for maraton,” siger adm. direktør i Sparta Atletik & Løb, Dorte Vibjerg og fortsætter:

”Vi ser en generel tendens til, at flere og flere gerne vil deltage i løbsarrangementer, og vi ser en stor efterspørgsel på vores løb. Det er vi rigtig glade for, og vi er meget bevidste om, at interessen forpligter. Vi gør os umage med at lytte til vores deltagere og hele tiden optimere vores løb. Vi skød Danmarks første maraton i gang i 1980, hvor 995 stillede til start, så vi står på skuldrene af en stor historie, og vi sætter en ære i at levere et virkelig flot løb med en verdensklasse afvikling.”

Videresalg
Sparta er på vej med en ny og sikker platform til videresalg, hvis man er så uheldig, at man ikke nåede at få billet. Platformen forventes at være i luften omkring 1. februar 2024, så hvis man vil købe/sælge/overdrage startnumre til Copenhagen Half Marathon og Copenhagen Marathon, anbefaler vi, at man venter, til platformen er i luften.

Fakta

  • Copenhagen Half Marathon 2024 skydes i gang søndag den 15. september 2024 kl. 9.30
  • Copenhagen Half Marathon er udsolgt med 27.000 tilmeldte i 2024
  • Copenhagen Marathon skydes i gang søndag den 5. maj 2024 kl. 9.30
  • Copenhagen Marathon er udsolgt med 15.000 tilmeldte i 2024
  • Siden 1980 har Sparta årligt afholdt maraton (med undtagelse af 2020)
  • Arrangøren er Sparta Atletik & Løb