Rekordmange små maratonløbere havde en fest

“I skal ud på 1.000 meter i Fælledparken. Sikke en fantastisk distance. ER I KLAR?” lød det fra speakeren til de 1.500 spændte børn, der stod klar til CPH Mini Marathon.

Og det kunne de seje børn bekræfte med imponerende høje jubelråb.

Humøret var tårnhøjt blandt de små løbere, der med startnummer på maven fik sig en helt speciel løbeoplevelse lørdag den 4. maj 2024 på noget af den rigtige maratonrute.

Startpistolen lød fire gange. Det betød, der både var plads til dem, der ville løbe 1 km med far i hånden, og til de børn, der havde mod på selv at ræse 1 eller 2 km igennem den lukkede rute i Fælledparken. Alle børn løb i mål på Øster Allé igennem den helt ægte maraton-portal.

Maskotten Sprinter sørgede med god musik og høje knæløft for, at alle børn fik varme i kroppen og kom godt afsted. Vi fangede nogle af de seje, små løbere, da de kom i mål.

Søstre fra Cypern

Constantina, 12 år og Elly, 15 år er kommet hele vejen fra Cypern med deres mor for at se far Tryfonas løbe Copenhagen Marathon. Det er familiens første besøg i Danmark, og der var ingen tvivl om, at pigerne skulle løbe Mini Marathon dagen før.

”Løbet var godt, og det var ret nemt for mig. Jeg er vant til at løbe fra basketball,” fortalte Elly, der synes, det er sjovt at rejse rundt i verden med familien alt efter, hvor faren skal løbe maraton eller ultraløb.

 

”Det var rigtig sjovt. Og hårdt!” fortæller Sigrid. Det er første gang, hun har prøvet at løbe et helt 1 km løb. Men at bedømme på smilet er det ikke sidste gang. Hun bor i Aalborg med familien, men tog turen til København for at løbe sammen med en veninde, der er medlem af Sparta.

Sejr til Victor

Victor er glad for at løbe i frikvartererne og til fodbold. Men CPH Mini Marathon er hans første løb, og nu skal Victors første løbemedalje op at hænge på børneværelset i Svogerslev. Lige ved siden af guldgravermedaljen fra LEGOland.

”Det gik godt, og det var dejligt at løbe. Og det er sjovt at løbe der, hvor de voksne i morgen skal løbe 42,1 km”, lød det fra den 6-årige deltager i målområdet, hvor han pustede ud med sin mor, inden de skulle hjem med toget igen.

Festen fortsatte efter løbet med førsteklasses børneunderholdning i Runner’s Area. Her sørgede HipSomHap for skabe en fest fra scenen for de mange glade, medaljeklædte børn.

Vores fotograf fangede mange af dagens seje løbere. Se billeder fra CPH Mini Marathon 2024 her

Se dagens flotte resultater her.