Royal Run i København flytter startområdet tilbage til Nyhavn

Startområdet for de 42.500 deltagere til Royal Run i København rykkes som følge af den tragiske brand i Børsen fra Slotsholmsgade tilbage til Nyhavnsbroen.

Pressemeddelelse fra Royal Run

Det bliver et gensyn med vante startomgivelser, når årets royale motionsfest om under to uger løber af stablen. Siden 2019 har Nyhavnsbroen været startområde for Royal Run i København, og derfor er det helt naturligt, at det igen i år bliver herfra, at startskuddet lyder 2. pinsedag.

Beslutningen er blevet truffet i tæt samarbejde med myndigheder, forklarer Dorte Vibjerg, der er adm. direktør for Sparta og med til at arrangere Royal Run i København og på Frederiksberg.

Vi havde glædet os til at skulle prøve et nyt startområde i Slotsholmsgade. Men som følge af branden i Børsen og vores løbende dialog med myndighederne, er det vurderet, at det er rigtigt at rykke startområdet til Nyhavn, som vi kender indgående og har gode erfaringer med fra de forrige år,” siger Dorte Vibjerg og fortsætter:

Vi prioriterer først og fremmest at sikre en god gå- og løbeoplevelse for deltagerne. Derfor har vi foretaget flere ændringer – blandt andet er den store 5 km-start opdelt i to, og så kører vi med flere startgrupper, der sikrer et bedre flow blandt deltagerne. Med kort tid til dette års Royal Run glæder vi os over, at beslutningen nu er truffet, så vi kan koncentrere os om at skabe en god fest for de titusindvis af motionsglade deltagere og publikummer, der er med på dagen.

Som følge af det nye startområde foretages der også justeringer af målområdet og den øvrige rute. Der vil fortsat være mål på Amalienborg Slotsplads, dog ikke i Kolonnaden. I stedet løber deltagerne i mål i retning mod Kastellet i lighed med foregående år.

Få det fulde overblik over ruter, trafik og underholdning
Dagen igennem vil dele af det centrale København og Frederiksberg være omdannet til en stor motionsfest med masser af løbere, tilskuere, musik og festligheder på flotte ruter i en smuk kulisse. Det betyder også, at der vil være spærret for trafik i dele af byen fra klokken 8.30 morgen til 23 aften.

Se det samlede overblik over ruter, trafikkort og afspærringer samt start- og målområdet. Få overblikket her.

Udover løbeoplevelsen er der også lagt op til masser af underholdning undervejs. Samtidig vil der være skruet op for musikken for både deltagere og publikum ved Ofelia Plads tæt ved målområdet på Amalienborg, hvor både Wafande og Shaka Loveless spiller. Se underholdningsprogrammet her.

Om Royal Run:

  • København/Frederiksberg har været med siden begyndelsen af Royal Run, Aarhus har været værtsby tre gange tidligere (2018, 2019 og 2022). Brønderslev, Fredericia og Kalundborg skal arrangere Royal Run for første gang.
  • Der tilbydes tre distancer ved Royal Run; One mile, 5 km og 10 km, der alle kan gås eller løbes. Alle distancer har start i Slotsholmsgade.
  • Første gang Royal Run blev afholdt var i 2018, dengang var startområdet på Frederiksberg.
  • I 2019 rykkede startområdet til Nyhavnsbroen og målområdet var på Amalienborg Slotsplads.
  • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet – et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik. TV 2 og Regionerne er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.