Royal Run får nyt start- og målområde i København

Siden 2019 har de mange deltagere i Royal Run i København været vant til at stille klar til start ved Nyhavnsbroen og løbe i mål på Amalienborg Slotsplads. Men nu får det populære motionsløb et helt nyt startområde og en endnu flottere målgang.

Pressemeddelelse fra Royal Run

Der har været trængsel om pladsen hvert år 2. pinsedag, når deltagerne har gjort sig klar til at løbe over startstregen på Nyhavnsbroen i København.

Men nu har arrangørerne valgt at ændre både start- og målområdet for at optimere oplevelsen for alle deltagerne.

Starten rykker fra Nyhavn til området omkring Christiansborg Slotsplads, hvor startskuddet går i Slotsholmsgade, der forbinder Christiansborg Slotsplads med Christians Brygge:

”Det nye startområde giver os meget mere plads – både til de mange deltagere, der ser frem til en god oplevelse på ruterne, men også til tilskuere, logistik og underholdning,” siger Dorte Vibjerg, der er adm. direktør for Sparta og med til at arrangere Royal Run i København og på Frederiksberg.

I startområdet vil deltagerne og publikum kunne opleve masser af underholdning, både før og efter at der er sendt løbe- og gå-grupper afsted i retning mod Amalienborg.

Målstreg i den historiske kolonnade

Amalienborg er fortsat mål for både 10 km, 5 km og One mile-distancen. Dog bliver mål-stregen rykket, så alle deltagere vil opleve en noget spektakulær målgang.

Selve målstregen bliver nemlig i den historiske bygning, Kolonnaden, som er den søjlegang, der forbinder Christian IX’s palæ og Christian den VII’s palæ. Kolonnaden blev bygget i 1794, så Kongen og Kronprinsen dengang ubesværet kunne bevæge sig imellem de to palæer uden at skulle udendørs.

”Normalt er målportaler ikke de helt store wauw-oplevelser, men den her er helt unik. Det kommer formentlig til at give deltagerne et lille sug i maven at mærke historiens vingesus, når man krydser målstregen og rækker armene i vejret i de smukke rammer,” siger Dorte Vibjerg.

Der forventes 42.500 deltagere til Royal Run i hovedstaden. Den øvrige rute samt overblik over start- og målområde vil blive præsenteret i næste uge.

Om Royal Run:

  • København/Frederiksberg har været med siden begyndelsen af Royal Run, Aarhus har været værtsby tre gange tidligere (2018, 2019 og 2022). Brønderslev, Fredericia og Kalundborg skal arrangere Royal Run for første gang.
  • Der tilbydes tre distancer ved Royal Run; One mile, 5 km og 10 km, der alle kan gås eller løbes. Alle distancer har start i Slotsholmsgade.
  • Første gang Royal Run blev afholdt var i 2018, dengang var startområdet på Frederiksberg.
  • I 2019 rykkede startområdet til Nyhavnsbroen og målområdet var på Amalienborg Slotsplads.
  • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet – et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik. TV 2 og Regionerne er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.