Royal Run: Tilmeldingen er åben

Nu skal du ikke vente længere. Tilmeldingen er åben til Royal Run, hvor Kronprinsen løber sammen med danskerne i København og Frederiksbergs gader 2. pinsedag – i 2024 er det d. 20. maj.

Nedenstående nyhed er fra www.royalrun.dk:

Tilmeldingerne er allerede begyndt at strømme ind til den sjette version af Royal Run, der traditionen tro finder sted 2. pinsedag, den 20. maj 2024.

Og selvom pinsen kan føles langt væk, så har danskerne luret, at det går hurtigt med at få udsolgt i de fem Royal Run-værtsbyer.

For en måned siden afslørede H.K.H. Kronprinsen, at værtsbyerne til det kommende Royal Run blev Brønderslev, Aarhus, Fredericia, Kalundborg og København/Frederiksberg, nu er dørene så åbnet for salg af startnumre til det royale motionsevent.

”Vi glæder os til at følge, hvordan danskerne tager imod valget af de nye værtsbyer. To af byerne, København og Aarhus, har jo prøvet det før, men for Brønderslev, Fredericia og Kalundborg, er det jo første gang, og vi ser frem til at følge, hvordan de i lokalområdet tager imod en begivenhed som Royal Run,” siger Jens Otto Størup, administrerende direktør i DGI og med i Royal Runs styregruppe.

Færre startnumre til salg end tidligere

Ved Royal Run ’23 var kapaciteten noget større, end den bliver til det kommende event.

Til Royal Run ’24 er kapaciteten i byerne:

 • Brønderslev: 7.500
 • Aarhus: 17:500
 • Fredericia: 12:500
 • Kalundborg: 10.000
 • København/Frederiksberg: 40.000

Den nuværende samlede kapacitet til Royal Run ’24 er således 87.500, mens den sidste år, efter en udvidelse af kapaciteten i Herning, endte på: 93.500.

”I og med at nogle af vores værtsbyer er mindre end tidligere værtsbyer, har vi også justeret derefter, så vi sikrer os en god oplevelse for alle, der får fingre i et startnummer. Vores ambition er ikke nødvendigvis at overgå os selv i størrelse hvert år, men derimod sikre os, at så mange som muligt får en god oplevelse med at dyrke motion i fællesskab,” siger Morten Mølholm Hansen, administrerende direktør i Danmarks Idrætsforbund, der er én af arrangørerne bag Royal Run.

Tilmeld dig her 

Følg med i Facebook-begivenheden for Royal Run i København/Frederiksberg

 

Om Royal Run

 • Royal Run fandt sted første gang i 2018 i anledning af H.K.H. Kronprinsens 50-års fødselsdag. Siden da har eventet fundet sted hvert år 2. pinsedag.
 • I 2024 vil Royal Run således blive afholdt den 20. maj 2024 fem forskellige steder i landet.
 • De fem værtsbyer til Royal Run ’24 er: Brønderslev, Aarhus, Fredericia, Kalundborg og København/Frederiksberg
 • København/Frederiksberg har været med siden begyndelsen af Royal Run, Aarhus har været værtsby tre gange tidligere (2018, 2019 og 2022). Brønderslev, Fredericia og Kalundborg skal arrangere Royal Run for første gang.
 • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet – et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik. TV 2 og Regionerne er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.
 • Royal Run ’23 opnåede deltagerrekord ved 93.684 tilmeldte i de fem værtsbyer: Herning, Aabenraa, Nyborg, Nykøbing Falster og København/Frederiksberg.
 • Der er netop åbnet for tilmelding til Royal Run ’24. Salget af startnumre gik i gang torsdag d. 9. november kl. 9:00 og foregår via Royal Runs hjemmeside.

Læs mere om Royal Run her