Så er fællestræningen mod CPH Half i gang!

”Godmorgen! Og velkommen til Spartas fællestræning!”

Der var fantastisk vejr, højt humør og masser af energi på Østerbro Stadion søndag morgen, da Spartas trænere bød omkring 300 løbere velkommen til årets første fællestræning på vej mod CPH Half.

Og der var løbere i alle aldre og i alle typer løbesko. Fællestræningen er nemlig for alle, som har lyst til at løbe med. Derfor står Spartas dygtige fartholdere hver søndag klar med masser af fartgrupper – lige fra de hurtige, som kan holde 4:30 min/km, til de lidt mere rolige, som hellere vil nyde turen i pace 7:00 min/km.

Søndagens tur bød på 10 kilometer, som førte løberne ud til Lersøparken, videre langs Ryparken og ned til Tuborg Havn, inden de mange løbesko igen blev drejet i retning af Østerbro Stadion. Hver fællestræning byder i øvrigt på en ny rute, som bliver lidt længere fra gang til gang, så man får nogle gode kilometer i benene inden CPH Half.

Et af de eneste krav til deltagerne er, at man lader høretelefonerne og playlisten fra Spotify blive derhjemme. Da vi løber i grupper, skal man nemlig kunne høre beskederne fra pacerne og de andre løbere i gruppen, hvis der fx pludselig er en forhindring forude. Og det var noget, der blev brugt flittigt til søndagens løbetur, hvor ord som ’skilt!’, ’kantsten!’ og ’cykel!’ med jævne mellemrum blev råbt for at advare de andre løbere i gruppen.

Som noget nyt er der i år lagt tempo-pas ind på turene. Her bliver farten skruet en smule op et par kilometer undervejs, så man kommer ud af sit velkendte gear og bliver presset lidt. Og det var stort hit hos løberne til søndagens træning – ikke mindst bagefter.

”Det var hårdt, men det var også rigtig fint,” fortæller Johnnie Houman, der fulgtes med dagens hurtigste pace-gruppe, som løb i 4:30 min/km.

”Man skal lige vænne sig, at farten bliver sat op et par kilometer undervejs, men det er også en af grundene til, at jeg løber med. Det er bare nemmere at holde et højt tempo, når man løber sammen med andre, end når man løber alene. Så jeg kommer helt sikkert igen næste søndag. Og de må gerne løbe for stærkt, for så bliver jeg presset.”

Det er dog ikke alle fartgrupper, der trykker på speederen undervejs. For at få del i den fornøjelse skal man følges med grupperne, som løber i pace 4:30, 4:45, 5:00, 5:15, 5:30 eller 5:45. I grupperne, som løber pace 6:00, 6:15, 6:30, 6:45 og 7:00 vurderer pacerne fra gang til gang, om det er relevant at indlægge tempo-pas på turen.

Alle grupper følger i øvrigt den samme rute. Hvis man opdager, at man har svært ved at følge med sin gruppe, kan man derfor altid sige det til Spartas pacere og så lade sig falde tilbage til den næste gruppe løbere.

Tilbage ved Østerbro Stadion lander fartgrupperne en efter en. Der er kommet sved på panden hos de fleste deltagere, men smilene er mindst lige så store, som da de løb afsted. Det gælder også for Rikke Storm, der fulgtes med pace-gruppe 5:00 til dagens træning.

”Jeg havde egentlig ikke tænkt, at jeg skulle løbe så hurtigt, men det var fedt. Det giver virkelig noget at løbe som en del af et fællesskab,” fortæller hun.
”Man spidser blyanten lidt mere, når man ved, at man skal hænge på. Det giver god energi.”

Kort tid efter ankommer hendes datter, Olivia. Hun har løbet med 5:45-gruppen, og mens hendes mor har masser af halvmaratons på cv’et, skal hun selv løbe sit første til CPH Half den 17. september. Derfor bruger hun fællestræningen med Sparta til at løfte formen og få erfaring i at løbe med andre.

”Det var mega nice træning,” fortæller Olivia, da hun har fået vejret.
”Det var fedt, at vi var så mange, der løb sammen, så man blev boosted af hinandens energi. Det var også super, at der var et pas undervejs, hvor farten blev skruet lidt op, så man blev klar over, at man godt kan løbe lidt hurtigere. Her hjalp det også meget være sammen med andre.”

Vil du også være med til fællestræning? Det er gratis, og du behøver ikke at melde dig til.

Du kan se planen for alle træninger og ruter på CPH Halfs hjemmeside her. Derudover er du velkommen til at følge Facebookgruppen for fællestræningen her, hvor du kan følge med i ændringer, stille spørgsmål og se billeder fra træningerne.

3 grunde til at deltage
1. Det er god træning med indlagte tempopas.

2. Det er nemmere at presse sig selv sammen med andre.

3. Det er hyggeligt!