Sådan føles det at sætte PR til VM i Riga

25 sekunder. Så meget skar Juliane Falsig Hvid af sin PR, da hun deltog ved VM i landevej på 5 kilometer-distancen i Riga. Og som om det ikke var flot nok i sig selv, betød det også, at den 25-årige spartaner for første gang kom under 16 minutter på en 5 kilometer. 15:59 endte tiden på. Det fik naturligvis det helt store smil frem hos Juliane, selvom der gik lidt tid, før hun blev opmærksom på det flotte resultat.

Tillykke med den flotte PR. Hvordan var det at komme under 16 minutter på 5 kilometer?
Det er lidt af en milepæl, så det er jeg meget glad for. Jeg havde hørt, at det var en hurtig rute, men det synes jeg ikke helt, at den levede op til, for der var to store broer med vind på. Men jeg er glad for tiden, men jeg kan også mærke, at jeg har mere i mig.


Hvordan havde du det, da du krydsede målstregen?
Til at begynde med troede jeg faktisk ikke, at jeg var kommet under 16 minutter. Da jeg krydsede målstregen, lagde jeg mig ned på asfalten uden at stoppe mit ur, så da jeg kiggede på det, var tiden over 16 minutter. Det var først, da jeg kom over til min træner Christian Friis, at jeg fik at vide, at jeg havde løbet 15:59. Og så blev jeg rigtig glad.

Hvordan synes du, at løbet gik?
Jeg havde en fornemmelse af, at jeg havde løbet de to sidste kilometer rigtig hurtigt. De første par kilometer kunne jeg måske godt have givet den mere gas, men jeg er tilfreds med resultatet, og så er der nogle ting, jeg kan tage med videre og gøre bedre næste gang.

Hvorfor tror du, at det lige var i Riga, at du satte PR?
Jeg havde set frem til det løb i lang tid. Det er godt nok lang tid siden, jeg har løbet 5k, fordi jeg har fokuseret på 3000 meter forhindring, men jeg tænkte, at når jeg kunne gøre det godt, kunne jeg også løbe en hurtig 5 kilometer. 

For en måned siden brækkede du kæben til VM i Budapest. Nu sætter du PR i Riga. Havde du et regnskab, som skulle sættes på plads?
Altså, selvom jeg måske ikke havde noget at bevise over for omverdenen, havde jeg det måske alligevel for mig selv. Så jeg har trænet mega hårdt – også op til Budapest. Der fik jeg bare ikke så meget ud af mine anstrengelser, fordi jeg styrtede. Derfor var det fedt, at jeg kunne bruge træningen i Riga og få et godt resultat der.

Hvad er næste mål?
Lige nu er der ro på. Men snart begynder cross-sæsonen, hvor jeg også vil være med. Og så er jeg kvalificeret til EM i atletik i Rom til sommer, hvor jeg skal løbe 3.000 meter forhindring. Og så er der selvfølgelig mit helt store mål, som er OL i Paris til sommer – også på 3000 meter forhindring.

Fotos: Brandon Van Haren