Skole OL 2023

Skrevet af Johan Dahl Kokkegaard

13 år i streg og stadig med nye øvelser

Østerbro Stadion har summet af liv onsdag og torsdag, hvor ca. 1200 elever fra 15 skoler har lagt vejen forbi Østerbro til Skole OL.

Der er sket meget med Skole OL, siden den årlige event for skoleelever fra 4.-7. klasse første gang blev afholdt i 2009. Alle øvelserne er blevet ændret fra rigtige atletikøvelser til mere begyndervenlige versioner af dem. Blandt andet den nye hækstafet, der blev introduceret som noget nyt i år. Den gik ud på at løbe en 60m hæk og aflevere en depeche videre 20 gange til en klassekammerat og eleverne tog godt imod den nye øvelse.

“Efter alt hvad jeg har prøvet i dag, har det nok været hækstafet, der var det sjoveste,” lød det fra en af eleverne.

Lærerne var også enige. En af dem ville gerne selv have prøvet:

“Jeg har altid været vild med hæk, så den hækstafet kunne jeg godt tænke mig selv at prøve.”

Ikke kun sport

Selvom klasserne dyster i alternative atletikøvelser, og det handler om at vinde og komme videre til finalen i Skole OL i Billund, så dystede klasserne også mod hinanden i en lidt anden kategori: ‘Den olympiske Ånd’. Den handler om god holdånd og om god opbakning til sine holdkammerater.

Dommerne holdt øje med, hvor gode eleverne var til at heppe på hinanden, og hvordan de støttede hinanden.

Der blev virkelig heppet løs fra alle på stadionet – fra kampråb til bannere og konstante highfives – endda også fra dommerne og hjælperne.

Skole OL’s 3 FFF

Skole OL har deres motto FFF. Det minder lidt om OL’s motto men bare lidt anderledes og rettet mod fællesskab og sammenhold men også udvikling

  • Fællesskab – fordi klassen konkurrerer sammen som et hold
  • Færdighed – fordi det handler om at øve sig og dygtiggøre sig
  • Fairplay – fordi det hele skal foregå på en ordentlig måde

Vinderne

Der blev også uddelt en masse pokaler og medaljer i disse to dage. Onsdag havde vi tyve 4. klasser syv 7. klasser inde og konkurrere mod hinanden. Her var det Brønshøj Skole 4.b og Nørre Fælled Skole 7.i der løb hjem med sejren og kunne kalde sig selv vinderne af Skole OL i København.

Torsdag konkurrerede fjorten 5. klasser mod hinanden og endnu fjorten 6. klasser mod hinanden. Her blev begge årgange vundet af samme skole; 5.y fra Nørre Fælled Skole, mens 6.u fra Nørre Fælled Skole også løb hjem med sejren.

Så var der jo også Den Olympiske Ånd der blev vundet af 7.i fra Institut Sankt Joseph, Brønshøj Skole 4.d, Sølvgade Skole 5.v og 6. blev vundet af Vibenshus Skole 6.x

Top-3 fra de fire årgange går videre til finalen i Skole OL, der holdes i Billund d. 13.-16. juni.