Världsungdomsspelen 2023

Torsdag d. 29. juni tog en stor flok ungdomsatleter med bus fra Østerbro stadion til Göteborg i Sverige, hvor de skulle deltage ved Världsungdomsspelen. Världsungdomsspelen er det største ungdomsstævne afholdt i Europa og der er deltagende atleter fra hele verden. Stævnet har altid været afholdt på det store Ullevi stadion i Göteborg centrum, men stævnet var fra i år flyttet til Slottsskogsvallen, som måske ikke var lige stort, men tilgengæld havde en masse charme.  

Spartas atleter var i aktion fra tidlig fredag morgen til sent søndag aften, så mange af timerne blev brugt på stadion. Her var der tid til både at hilse på tidligere modstandere og lære nye kammerater at kende. 

Ved siden af konkurrencerne, var der også tid til at købe ind, hygge på hotellet, lave Sparta-armbånd, spise, spille Uno og meget andet. Turen til Göteborg skaber nemlig også rammerne for en masse hyggeligt samvær. 

Dagene i Göteborg bød på meget omskifteligt vejr med både sol, regn og blæst. På nogle tidspunkter væltede regnen ned, og de som var i aktion kunne vrides bagefter. Vådt tøj og sko blev derfor, hen over natten, forsøgt tørret – på bedste Ole Opfinder maner, med ophæng, blæser og hårtørrer. 

Til trods for at vejret ikke helt var med atleterne, blev der alligevel lavet en masse flotte resultater. Nedenfor fremhæves medaljevinderne, men det skal samtidig nævnes, at det er meget svært at komme på skamlen til dette stævne, og at deltagerfelterne i nogle klasser er på over 100 deltagere, et resultat kan derfor godt være bemærkelsesværdigt flot uden at atleten kom på skamlen. Flere atleter satte desuden nye personlige rekorder, hvilket Sparta er rigtig stolte af. 

Var man til stede på stadion, oplevede man en speaker, som blev blæst helt bagover over Alma Børregaard Ravns helt fantastiske præstationer. Alma blev uden tvivl et af stævnets helt store profiler, i det hun tog tre sejre og samtidig satte to stævnerekorder for 14-årige på henholdsvis 80 m (9.78 sek.) og 300 m (39.54 sek.). I længdespring var hun med et imponerende spring på 6,09 m også langt over stævnerekorden, men desværre i for meget medvind (+2,5). Almas 300 m tid var samtidig en forbedring af hendes egen danske P14 rekord.  

William Thøgersen sikrede sig to sejre i henholdsvis 800 m og 2000 m hos de 15-årige drenge. Begge løb blev løbet i regnvejr og 2000 m også i blæst. William lod sig dog ikke slå ud af dette, og kunne derfor med to gode afslutninger krydse målstregen, som nummer et, i nye personlige rekorder på 1.59.03 min (800 m) og 5.43.02 min (2000 m). 

På de længere distancer blev det også til medaljer til 17-årige Benjamin Azimi. Benjamin kunne på 3000 m sikre sig guldet med et ryk langt udefra, hvorefter han fik et fint hul til nummer to. Benjamin blev noteret for 8.52.21 min. På 1500 m tog Benjamin tredjepladsen med tiden 4.07.75 min. 

Længdespring for kvinder foregik midt under et ordentlig regnskyl og forholdene var derfor ret svære. Ida Beiter Bomme formåede alligevel at holde hovedet koldt og motivationen oppe og kunne med et rigtig godt spring på 6.10 m sikre sig guldet. På kvindernes hæk løb Ida sig desuden til en bronzemedalje med tiden 14.01 sek. 

Guld var der også til Oliver Mikkelsen i længdespring hos de 15-årige. Efter en meget flot serie sikrede han sig sejren med et rigtig langt spring på 6.72 m, et spring som samtidig var ny personlig rekord.

Godt springende var Frida Gram Jensen også. Selvom det var hendes første rigtige store stævne, holdt hun styr på nerverne, og kunne med et virkelig flot spring sikre sig sejren hos de 12-årige. Frida sprang for første gang over de 5 m og tog guldet med flotte 5.03 m. 

Hos de 12-årige viste Asger Lund-Bretlau også Spartas farver frem på fornemmeste vis. Han tog en sikker sejr på 60 m hæk ved først at vinde sit indledende heat og senere finalen med tiden 10.52 sek. Asger tog desuden tre fjerdepladser i henholdsvis 80 m, 200m og længdespring.    

Hos de 17-årige piger løb Aurora sig til en tredjeplads og flot ny personlig rekord på 200 m med tiden 25.69 sek. Amalie tog ligeledes en bronzemedalje, da hun i piger 16 år stødte kuglen ud over de 13 m, helt præcis 13.09 m, som samtidig var ny personlig rekord. 

I piger 13 år imponerede Johanne Hansen-Møller også ved at overgå sin egen PR i højdespring flere gange. Hun endte med ny personlig rekord på 1.54 m, et spring som samtidig sikrede hende tredjepladsen. 

I den samlede holdkonkurrence endte Sparta på en samlede fjerdeplads, men havde vi haft lidt flere af vores ældre atleter med, havde vi godt kunne kæmpe med om vindertrofæet. 

Til sidst skal lyde en stor tak til alle de atleter, trænere og heppende forældre, som var med til at gøre denne tur til en hyggelig, sjov og god oplevelse.  

📷 Foto: DECA TEXT&BILD (Alma)