Sparta opruster på kommunikationsfronten

Med et forestående Broløb i 2025 og et VM i 2026 oveni en i forvejen begivenhedsrig kalender er Danmarks største atletik- og løbeklub og en af verdens største løbsarrangører, Sparta Atletik & Løb, i rivende udvikling – senest med en styrkelse på kommunikationsområdet.

Sparta Atletik & Løb vandt i samarbejde med Dansk Atletik i august måned værtskabet for VM i halvmaraton i 2026 – en begivenhed, der kommer til at stille store krav til organisationen. Derfor er man hos Sparta Atletik & Løb nu i fuld gang med at ruste sig til opgaven, og pr 1. oktober er Bodil Kjærgaard hentet ind til en nyoprettet stilling som kommunikationschef.

Bodil Kjærgaard har stor erfaring med kommunikationsansvaret for sportevents – blandt andet som tidligere kommunikationsansvarlig for Royal Run og kommunikationschef i Dansk Håndbold Forbund (nu DanskHåndbold) med flere internationale mesterskaber på hjemmebane.

“Med ansættelsen af Bodil Kjærgaard som kommunikationschef får vi en person, der kender gamet, og som har de helt rette kompetencer til at styrke kommunikationsområdet til de store opgaver, der ligger foran os,” indleder administrerende direktør i Sparta Atletik & Løb, Dorte Vibjerg.

Med Bodil Kjærgaards erfaring fra idrættens verden og stærke kendskab til maskinrummet bag sportevents er det et naturligt valg, lyder det videre fra direktøren:

“Vi har brug for en person, der ikke alene bidrager med struktur, kommunikationsfaglighed og gennemslagskraft, men som også har forståelse for vores verden, et stærkt netværk og en solid indsigt i det, de helt store sportevents kræver. Derfor er vi rigtig glade for, at vi lige præcis har fået Bodil Kjærgaard med ombord.”

Dedikeret kommunikationsfokus

Sparta Atletik & Løb er på samme tid Danmarks største løbe- og atletikforening og en eventorganisation, der afvikler nogle af verdens største løbeevents, fx DHL Stafetten Kbh, som i august var totalt udsolgt med 135.000 deltagere over fem dage. Med Broløbet i 2025 og det nyvundne VM-værtskab i 2026 oven i porteføljen af events er det åbenlyst, at kommunikationsområdet skal have et dedikeret fokus, lyder det:

“Det er vigtigt, at vi har fuldt og dedikeret fokus på kommunikationsområdet. Det er et område, som rummer et stort potentiale, og hvor der bliver stillet større krav i de kommende år, hvor især vores VM i halvmaraton i 2026 bevirker, at kommunikationsafdelingen også kommer til at vokse,” siger Dorte Vibjerg.

Bodil Kjærgaard indtræder også i ledelsesteamet i Sparta Atletik & Løb, og hun ser frem til opgaven:

“Jeg er super stolt og glad over at have fået denne mulighed, og jeg går ydmygt til den store opgave, der venter. Sparta Atletik & Løb står over for en spændende tid, hvor både forventninger og potentialer på kommunikationsområdet er tårnhøje. Det er på samme tid super motiverende og en lille smule angstprovokerende, men jeg hviler i, at der er en ufattelig stor knowhow, erfaring og ekspertise i organisationen, og jeg bliver en del af et team, der har lagt et solidt fundament og har et stærkt udgangspunkt,” siger den nye kommunikationschef i Sparta Atletik & Løb, Bodil Kjærgaard.

Bodil Kjærgaard er 42 år og kommer fra en stilling som kommunikationskonsulent i Danmarks Idrætsforbund. Hun har tidligere arbejdet som kommunikationschef i Dansk Håndbold Forbund, kontaktchef på et PR-og kommunikationsbureau, selvstændig kommunikationsrådgiver og kommunikationsansvarlig for Royal Run.

 

Mere om Jubilæumsløbet
Den 11. november 2023 fejrer vi Spartas 125 års-fødselsdag. Det sker ved et festligt jubilæumsløb, der er åbent for alle. Distancerne er både 1 Mile, 5 km og 10 km. Tilmeldingen er allerede åben.
Se mere her

Mere om Broløbet 2025
I anledning af 25-året for Øresundsbroens åbning, inviterer Sparta Atletik & Løb i samarbejde med Øresundsbron og MAI (Malmö Allmänna Idrottsförening) til et unikt halvmaraton d. 15. juni 2025 med start i Danmark og mål på svensk jord.
Se mere her

Mere om VM 2026
World Road Running Championships (WRRC) 2026 er VM på tre forskellige distancer: 1 Mile, 5 km samt halvmaraton (21,1 km). Eventen afholdes for både eliten og motionsløbere over tre dage i København i september 2026. Bag VM står World Athletics, og arrangørerne er Sparta Atletik & Løb og Dansk Atletik. Buddet blev vundet i tæt samarbejde med Københavns Kommune, Sport Event Denmark og Wonderful Copenhagen.