Ungdoms OL 2023

Den danske trup, som skal repræsentere Danmark til det Europæiske Ungdoms OL, er blevet offentliggjort og Sparta har to talentfulde unge atleter med på holdet. Mesterskabet finder sted i Maribor, Slovenien i perioden 24.-29. juli. Foruden atletik, vil der til European Youth OLympics Festival også blive konkurreret i 11 andre forskellige sportsgrene.

Inden for atletik har årgangene 2006 og 2007 haft mulighed for at kvalificere sig og i alt er 12 atleter blevet udtaget, heraf to fra Sparta. Spartas Joel Frederik von d’Ahe havde både klaret kravet i tikamp og 400m hæk, og han har derfor skulle vælge. Da chancerne for bedste placering forventes at være på 400m hæk, er Joel blevet udtaget i denne disciplin. Samtidig har Joel fået en plads på det danske 1000 m stafet hold.

Aurora Svarez Alvarez Thostrup er blevet udtaget i syvkamp efter flere flotte mangekamps resultater. Aurora skal også deltage i 1000 m stafet.

Anyel Weis havde også klaret kravet til ungdoms OL, men da Danmark kun må stille med en atlet i hver disciplin og da en anden dansk dreng havde sprunget længere, gik pladsen desværre ikke til Anyel.

Holdlederen på turen vil være Charlotte Beiter Bomme, som til dagligt træner både Joel og Aurora.

Stort tillykke til atleterne og deres trænere.

📷 Foto: DECA TEXT&BILD