Spartas løbskalender for 2023 er klar, så du kan planlægge årets løbe-highlights.

Hvordan skal dit kommende løbeår se ud?

Er det i 2023, at du skal tage livtag med den legendariske Copenhagen Marathon?

Eller skal du sætte jagten ind på at skære sekunder eller få minutter af på 5 og 10 km’erne?

Eller er det i 2023, at du skal opleve Københavns gader syde, når CPH Half fejer igennem byen?

Mulighederne er mange – og det er op til dig at beslutte dig.

Udvælg dine løb og lav en plan

Ligesom med alt andet er det nemt at snakke om alle de løb, vi gerne vil løbe – men pludselig nærmer dagen sig, og det viser sig, at man ikke heeelt er nået at komme i form alligevel.

Det gør, at man bliver lidt skuffet over sig selv og ærgrer sig over, at man ikke fik gjort noget ved det i god tid.

Løsningen er at lægge en konkret plan allerede fra starten af året, hvor du sætter dig nogle mål og ikke mindst laver en plan for, hvordan du når derhen, og hvilke milepæle, du har brug for undervejs.

Undgå den klassiske fejl

En fejl mange gør, at nemlig kun at lægge de store mål i kalenderen – det kan være et halvmaraton eller et maraton. Det er vigtigt, at du også husker de små, korte løb eller andre mindre milepæle.

De kan nemlig være dine delmål og holde dig motiveret, når du uundgåeligt glemmer de gode grunde til, at du satte dig de store forkromede målsætninger i første omgang. De kan også give dig løbende pejlemærker på, hvordan din form udvikler sig, give dig blod på tanden og en positiv optur midt i den daglige træning.

Det kan godt være, at du så må ændre og justere på dine planer, men forskellen er, at du har kontrol over din plan og dine mål og selv træffer dine valg.

Er du i tvivl om, hvordan du planlægger din løbssæson og får plads til det, du gerne vil? Få nogle gode råd til, hvordan du tilrettelægger din plan her:

  1. Byg din form langsomt op. Kom fx roligt i gang med 5 eller 10 km og gem de hurtige all-outs til senere på sæsonen.
  2. Læg så mange 5 og 10 km-løb ind i kalenderen, som du vil. Det er gode milepæle og motivation.
  3. Vil du træne op til maraton? Så afsæt mindst 16 uger til at træne målrettet op.
  4. Vil du træne op til halvmaraton? Hav det som et selvstændigt mål eller som en milepæl i din maratontræning 1,5 – 2 måneder før dit maraton.
  5. Vil du både løbe maraton og et hurtigt halvmaraton? Så snup maraton i maj og fokuser de næste 3 måneder på at blive hurtig på den halve distance.