Stafetherrer tættere på OL-kvalifikation

To Sparta-sprintere var med på Danmarks 4×100 meter stafethold, da de torsdag aften i Sydafrika vandt og sikrede sig billetter til World Relays i Bahamas. Her er der OL-kvalifikation på spil.

Der var meget på spil for Danmarks 4×100 meter stafet-drenge torsdag aften i Potchefstroom i Sydafrika. Men det blev til forløsende jubel.

Blandt andre Spartas Frederik Schou Nielsen og Rasmus Thorning Klausen var med til at sikre en plads til World Relays i Bahamas den 4.-5. maj, hvor der er OL-kvalifikation på spil.

Med tiden 38.79 sekunder, var herrerne hurtigst af alle ved ASA Athletics Grand Prix i Potchefstroom. Med tiden rykkede Danmark fra en rangering som nummer 35 og op til nummer 25 på listen. De skubber dermed Grækenland ud i kampen om billetterne til den vigtige udfordring på den caribiske ø.

Spartas Rasmus Klausen indledte på de første 100 meter, inden han afleverede depechen til Aarhus 1900-løberen Kojo Musah. Han afleverede til den stærke holdkammerat fra Aarhus Simon Hansen med frisk personlig rekord på 60 meter indendørs i 6.58, inden det var Spartas Frederik Schou Nielsen, der sprintede Bahamas-billetterne hjem.

Dermed gør herrerne følgeskab med kvindernes stafethold, der allerede er kvalificeret til Bahamas.

Også Sparta-sprinterne Jacob Hvorup, Tobias G. Larsen og Emil Frænde er med landsholdet i Sydafrika som en del af forberedelserne til Bahamas i maj.

Foto: Dansk Atletik

Rasmus T. Klausen

Foto: Deca Text&Bild

Frederik Schou Nielsen

Foto: Deca Text&Bild