To Sparta-kvinder høstede VM-erfaring i Glasgow

Sofia Thøgersen og Astrid Glenner-Frandsen repræsenterede Sparta Atletik ved VM i indendørs atletik i Glasgow.

Der er væsentlig forskel på at præstere ved DM og VM i indendørs atletik. Sparta-atleterne Astrid Glenner-Frandsen og Sofia Thøgersen var blandt de bare fem danske atleter, der fik oplevelsen og erfaringen med foran mange medlevende tilskuere i Emirates Arena i Glasgow i den første weekend i marts.

Foto: Deca Text&Bild og Marta Siljudottir

 

 

Langsomt heat låste Thøgersen

For 18-årige Sofia Thøgersen var det en god mulighed for at samle erfaring med at være med blandt verdens bedste atleter på 1500-meter-distancen.

Den danske U20-rekordholder på distancen fik svære vilkår for at sætte nye rekorder, da hun havnede i et taktisk præget indledende heat. Favoritterne lagde ud i et meget behersket tempo på de første 400 meter og stolede på deres evner til at kvalificere sig via en af de tre første pladser på baggrund af en hurtig afslutning. Sofia Thøgersen opnåede en sjetteplads i heatet, men fik på de sidste 1000 meter i 2 min. og 41,27 sek. vist, at niveauet under andre omstændigheder er til langt mere end de 4.16.06 min., som sluttiden fortæller. De 1000 meter ville isoleret set være ny dansk rekord på distancen.

 

 

 

 

Et skridt på vejen for Astrid

For sprinteren Astrid Glenner-Frandsen var VM en gave til hendes vej tilbage til tidligere niveau efter det friske DM-sølv fra Odense på 60 meter. Astrid Glenner-Frandsen fik motivation fra oplevelsen og suset på den store scene, men løb ikke helt op til sit niveau fra DM, da hun med en tid på 7,54 sekunder måtte nøjes med 7.-pladsen og en tid lidt langsommere end hendes niveau fra DM i Odense i et stærkt indledende heat.

– Jeg fik chancen for at prøve at blande mig med de bedste. Og det ville jeg godt have gjort lidt bedre. For mig er det rigtig stort bare at stå her i denne omgang, og så håber jeg, der er mere at komme efter til sommer, sagde Astrid Glenner-Frandsen til DR Sporten efter løbet.