Stor flok skød løbesæsonen i gang med Nike Spring Run

Første søndag i marts bød på en skizofren blanding af solskin og iskold vind, korte rør, solbriller og langt løbetøj. 1500 løbere skød i søndags løbesæsonen i gang med den nye forårsbasker Nike Spring Run.

Benene skulle varmes grundigt op, og antallet af lag overvejes nøje, inden starten gik på forårets allerførste motionsløb, Nike Spring Run, søndag den 5. marts. For godt nok var vejret koldt, men øjnene og ansigterne på de over 1500 løbere, der var tilmeldt, strålede samtidig om kap med den fine forårssol, der også var ude og blive luftet netop denne dag.

Og apropos luften … så var der alt fra rekordjagt over maratonformtest og sæsonåbninger i luften på denne forårssøndag.

Med distancer på 5, 10 og 21,1 km var der nemlig mulighed for at hente lige præcis det hjem, som hver enkelt løber var kommet for.

Som de to veninder, der fulgtes til løbet. Den ene havde løbet mange løb; den anden havde for nylig mistet sin hest og havde som en slags erstatning kastet sig over løb for første gang i sit liv. I en alder af 32 år skulle Nike Spring Run dermed være hendes debut i et motionsløb. Fuldstændigt glad og smilende mødte vi hende i målområdet, høj over sin præstation og overrasket over, “hvor nemt løb egentlig er”.

Eller som de tre helt unge gutter, der har lavet deres egen løbeklub “For Langsomt Fremad”, hvor de mødes om en ugentlig løbetur, et mål om at løbe maraton til maj og årets første formtest til Nike Spring Run. Løbeklubben, der lyder sjov, men som også har en snert af alvor i sig. For det er en klub, hvor det ikke handler om druk og byture, men om venskab og fedt samvær krydret med en passende dosis konkurrence.

Nike Spring Run bød selvfølgelig også på de helt hurtige løbere, der fyrer en 10’er på omkring 32 minutter og nogle få sekunder. Det kan vi lide at se på, se op til og blive inspireret af.

Men Nike Spring Run var frem for alt et af de forårsløb, hvor løbeglæden på alle niveauer og trangen til at mærke benene bevæge sig igen skinnede igennem. Hvor tyk og tynd, ung og gammel, hurtig og langsom var en del af feltet, hvor alle havde deres egne grunde til at være med, og hvor der blev krammet, prustet og high fivet på målstregen hele dagen igennem.

Vi glæder os til mange flere kommende løb i 2023 – du kan finde dit næste løb i eventoversigten her.