14-15 års holdet

Praktisk information

  • Dato & tid

    Mandag, tirsdag, torsdag og lørdag

  • Discipliner

    Det tilstræbes, at børnene trænes alsidigt og lærer aldersrelaterede atletik discipliner.

  • Medlemskabstype

    Sparta Atlet

  • Sted

    Østerbro Stadion, Sparta Hallen og de omkringliggende skoler og haller

Om 14-15 års holdet

Spartas 14-15 års hold er 5. trin i Spartas træningsudvikling. Holdet træner 4 gange om ugen. Holdet består primært af atleter som kommer op fra 12-13års holdet, men der vil også være enkelte børn som kommer fra andre klubber eller som lige er startet til atletik (og kommer fra vores venteliste). Der vil fortsat være et stort fokus på det sociale sammenhold, da vi meget gerne ser de unge forsætte med atletik i mange år frem, og her spiller det sociale sammenhold en stor rolle. Holdet har en seriøs tilgang til træning, hvilket betyder, at der er en forventning om at atleterne kommer regelmæssigt, og at de er stævne aktive. Holdet træner til alle de aldersrelaterede atletikdiscipliner. I denne alder er der stor fokus på teknisk træning og opbygning af styrke. Styrketræningen laves primært med egen kropsvægt og medicinbold. Der arbejdes også fortsat med udholdenhed, koordination og smidighed.

 

Målsætningen for holdet:

  • At skabe et træningsmiljø med socialt sammenhold, og hvor atleterne har det sjovt og hvor det er spændende at være.
  • Det tilstræbes, at atleterne trænes alsidigt og præsenteres for alle de aldersrelaterede atletikdiscipliner.
  • Fortsat fokus på udvikling af atletens udholdenhed, koordination, styrke og smidighed.
  • Korrekt indlæring af teknik.
  • At atleten selv lærer at tage ansvar for sin træning, herunder at komme regelmæssigt, være udhvilet og holde træningen ved lige i ferier m.v.
  • At atleten bliver selvkørende i forhold til stævneforberedelse – herunder opvarmning, afkrydsning, opmåling af tilløb m.m.

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til vores børne- og ungdomshold eller til vores venteliste kontakt [email protected]

Trænerne

Anna Olsson – Holdansvarlig

Anna Olsson har været træner i Sparta siden efteråret 2015 og har gennemført DAF ungdomstræner kurser. Hun har selv været aktiv i over 10 år og var eliteatlet indenfor sprint/hæk, både i Danmark og Portugal med deltagelse ved U23 EM og EM-inde. Anna er ansvarlig for 14-15 års holdet.

Juan Diego Marcano Gonzalez

Diego Marcano Gonzalez er selv tidligere hammerkaster og var en del af Spartas kastehold i årene 2009-2010. Han var selv aktiv i mere end 10 år, hvor han konkurrerede nationalt og internationalt med Sparta og hans klubber fra Venezuela og Spanien. Diego har været kastetræner siden 2012 og dimmenterede i “physical activity and sports sciences”, samt har deltaget i et antal af varierende “high-level” trænerkurser.

Jonathan Sydenham

Jonathan er pensionist og træner for 10-11-års holdet (holdansvarlig) og 14-15-års holdet. Jonathan har gennemført DAFs børnetrænerkursus samt DAFs licenstræneruddannelse 1 og 2 og DAFs licenstræneruddannelse for ungdomsløbetrænere 12-15 år. Han har en Master i idræt og velfærd fra Institut for Idræt, Københavns Universitet (2013) og diplomuddannelser fra USA Track & Field Coaching Academy

Marta María Bozovic Siljudóttir

Marta er født i 2001 og er fra Island. Marta er træner for 10-11 års holdet og 14-15 års holdet. Hun har selv tidligere været atlet, hvor hun primært kastede spyd.

Marta har en masse trænererfaring fra Island både som børne- og ungdomstræner. Hun har gennemført mange trænerkurser både hos det islandske Idrætsforbund og World Athletics. Marta har arbejdet som kommunikationskonsulent for det islandske atletikforbund fra 2021-2023. 

Trille Ipsen

Trille startede som træner i Sparta i 2018. Hun er træner for de 14-15årige 2 gange om ugen, hovedansvarlig træner for Sandkasse Atletik og tilknyttet junior løbeholdet 1 gang om ugen. Trille underviser også på DAF’s børnetrænerkurser.

Trille er uddannet DAF ungdomslicenstræner. Inden Trille kom til Sparta, havde hun været træner i Ballerup AK i 17år. Yderligere har hun været DAF ATK træner i 3 år for Talent center Ballerup/Nordsjælland.

Trille er selv tidligere elite rytmisk sportsgymnast og uddannet gymnastiklærer fra Ryslinge Højskole. Hun har tidligere undervist alm. gymnastikhold/konkurrencehold (alder 6-12år og 14-18årige) i 11 år. Trille er selv aktiv Master atlet og løber 100, 200 og 400m.