12-13 års holdet

Praktisk information

 • Dato & tid

  Mandag kl. 16:30-18:15, torsdag kl. 16:30-18:30 (17:00-18:30 vinter) og lørdag kl. 12:30-14:30 (13:00-15:00 vinter)

 • Discipliner

  Det tilstræbes, at børnene trænes alsidigt og lærer aldersrelaterede atletik discipliner.

 • Medlemskabstype

  Sparta Ungdom

 • Sted

  Østerbro Stadion, Sparta Hallen og de omkringliggende skoler og haller

Om 12-13 års holdet

Spartas 12-13 års hold er 4. trin i Spartas træningsudvikling. Holdet træner 3 gang om ugen, så det begynder at blive svært at dyrke andre fritidsinteresser for denne gruppe. Holdet består primært af børn som kommer op fra 10-11års holdet, men der vil også være børn som lige er startet til atletik (og som kommer fra vores venteliste). Holdet begynder at have en mere seriøs tilgang til træning og leg begynder at fylde mindre. Børnene på 12-13års holdet træner alsidigt og der lægges vægt på, at børnene forsøger sig med og øver sig i alle de aldersrelaterede atletikdiscipliner. I denne alder vil der være et øget fokus på korrekt indlæring af teknik, løbetræning, samt begyndende styrketræning med egen kropsvægt og medicinbold.

 

 • Målsætningen for holdet:
 • At skabe et træningsmiljø med socialt sammenhold, og hvor børnene har det sjovt og hvor det er spændende at være.
 • Det tilstræbes, at børnene trænes alsidigt og præsenteres for alle de aldersrelaterede atletikdiscipliner.
 • Børnene skal kunne de basale bevægelsesmønstre og færdigheder (løb, spring og kast).
 • Fortsat fokus på udvikling af børnenes koordination, udholdenhed, styrke, balance og smidighed.
 • Korrekt indlæring af de tekniske øvelser, da denne aldersgruppe er særlig gunstig for teknisk indlæring.
 • At børnene øver sig i at blive selvkørende i forhold til stævneforberedelse – herunder opvarmning, afkrydsning, opmåling af tilløb m.m.

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til vores børne- og ungdomshold eller til vores venteliste kontakt [email protected]

Trænerne

Camilla Thøgersen – Holdansvarlig

Camilla er født i 1978. Hun startede som træner i Sparta i 2022. Camilla har selv været atlet, fra hun var 12-24år. Hun var bedst på 400m og 800m. Camilla har desuden, mens hun selv var aktiv, været ungdomstræner. Camilla har 3 børn, som alle dyrker atletik i Sparta.

Camilla er foruden at være træner ansat på Spartas løbskontor og har her et medansvar for atletikdelen. Camilla er oprindeligt uddannet pædagog (2003), og hun har det meste af livet arbejdet med børn. Inden sin ansættelse i Sparta arbejdede hun som børnehaveklasseleder.

Thorbjørn Mikkelsen

Thorbjørn er født i 1982. Thorbjørn startede som træner i Sparta i 2020-2021 og er nu træner for 12-13års holdet. Thorbjørn begyndte sin tid som træner i Bagsværd Atletik Klub i 2014, hvor han har haft 6-9 års holdet, 10-11 års holdet, 12-13 års holdet og 14-15 års holdet. Thorbjørn har gennemført DAF børnetrænerkursus, samt DAF licenstrænerkursus 1 (all-around atletik for de 10-13årige), samt licenstrænerkursus 2 (spring). Thorbjørn har specialiseret sig som (teknisk) træner indenfor spring (længde og højde), sprint og kast.

Thorbjørn var i sin ungdom selv aktiv indenfor atletik, fodbold og dans. Han har desuden været elitesvømmer hos KFUM. Når han ikke er træner, arbejder han som elektriker/overmontør i Dahl Electric/Kavi El.

Bertram Costa

Bertram er født i 2002. Han startede som træner i Sparta i 2020 og er træner for vores 12-13 års hold. Bertram har desuden været træner på vores sommer atletikskole. Bertram er selv eliteatlet i Sparta og har specialiseret sig i længdespring. Til dagligt arbejder Bertram som lærervikar.

Elisabeth Dorsche

Elisabeth har været træner på 12-13 års holdet siden oktober 2019. Hun har selv trænet atletik i Sparta. Elisabeth trænede primært til langsprint, men dyrkede mangekamp som ungdom. Hun har været en del af Sparta Atletik siden oktober 2019, og før det gik hun i Odense Atletik – hvor hun også har flere års trænererfaring fra forskellige hold og årgange.

Martin Pedersen

Martin har været ungdomstræner i Sparta siden 2008 og inden da var han, i ca. 15år træner i Korsør, hvor han kommer fra. Martin har selv tidligere løbet mellem/lang distance med fokus på 800m. Martin har gennemført flere ungdomskurser under DGI og mellem/lang kurser i DAF regi. Han har tidligere trænet den lidt ældre løbegruppe i Sparta, men pga. arbejde, familie og bopæl er trænergerningen blevet begrænset til 1 dag om ugen på Spartas 12-13års hold.

Andreas Christoffersen

Andreas er født i 2001. Han startede som træner i 2023 og er træner for 12-13 års holdet. Han har gennemført DAF’s børnetrænerkursus og har desuden været træner på vores sommer atletikskole. Selv er Andreas elite-atlet i Sparta inden for hækkeløb og har dyrket atletik siden 2007. Uden for sportens verden studerer han Statskundskab på Københavns Universitet.