Kast – Elite

Praktisk information

 • Dato & tid

  Efter aftale

 • Discipliner

  Spartas kastehold træner i alle atletikkens kastediscipliner: kugle, diskos, hammer og spyd.

 • Medlemskabstype

  Sparta Elite

 • Sted

  Østerbro Stadion og Sparta Hallen

Om Kast – Elite

Spartas kastehold træner i alle atletikkens kastediscipliner: kugle, diskos, hammer og spyd.
Kenneth Petersen er ansvarlig for spyd, og Carsten Bomme er ansvarlig for kugle, diskos og hammer.

Spyd:

Elitespydtræningen indbefatter kast med spyd og andre redskaber, løb, spring og vægttræning. Da spydkast er en eksplosiv og belastende disciplin, gør vi meget ud af skadesforebyggende træning.

Kuglestød, diskoskast og hammerkast:
Kuglestød, diskoskast og hammerkast er teknisk krævende øvelser, der samtidig kræver stor styrke, hurtighed og eksplosivitet. Udover en relativ stor kastemængde bruges der en del tid på vægttræning og noget tid på den alment fysiske træning. Al træning foregår i mindre grupper i fællesskab med andre atleter.

For optagelse på dette hold kontakt atletikchef Charlotte på [email protected].

Trænerne

Carsten Bomme

Carsten har selv været tikæmper og senere kaster i Sparta. Han har været ungdomstræner, juniortræner og seniortræner i mangekamp, spring og kast siden 1995 og kastetræner for junior og senior siden 2004. Han blev udnævnt som cheftræner i Sparta i efteråret 2020. Carsten har desuden været træner i Dansk Atletik Forbunds talentudvikling og disciplintræner i mangekamp. Han er landstræner i kast og en del af elitestaben i Dansk Atletik samt fungerende cheftræner for Elitekraftcenter øst. Han har deltaget som forbundstræner ved landskampe og internationale mesterskaber. Carsten er uddannet cand. scient i Idræt og biologi. Desuden har Carsten deltaget på forskellige internationale trænerseminarer.

Kontakt Carsten for mere information om træning på [email protected]

Kenneth Petersen

Kenneth er træner for elitespydkasterne i Sparta. Kenneth startede som træner i Sparta i 2017. Han er selv tidligere spydkaster og 10 x dansk senior mester, samt første dansker over 80m. Han har en bachelor i idræt fra USA og er desuden uddannet fysioterapeut. Udover at være træner arbejder Kenneth som fysioterapeut på egen klinik i Hornbæk.