Mellem- og langdistanceløb – Junior

Praktisk information

 • Dato & tid

  Tirsdag, onsdag, torsdag kl. 17:00 og lørdag kl. 10:00

 • Discipliner

  Alsidig løbetræning, koordination, udvikling af hurtighed, muskelstyrke og kondition

 • Medlemskabstype

  Sparta Atlet

 • Sted

  Østerbro Stadion og Sparta Hallen

Om Mellem og langdistanceløb – Junior

Gruppe: Piger og drenge i alderen 14-18år

Gruppen træner primært til mellemdistanceløb (800m – 5000m). Det forventes, at atleterne er stævne aktive. Gruppen deltager i konkurrencer på atletikbanen, samt i crossløb og kortere landevejsløb.

Der er mulighed for fællestræning fire gange om ugen

Træningssted og -tid:

Atleterne på holdet orienteres om træningssted og -tid af den holdansvarlige.

Træning foregår primært på Østerbro stadion eller i Fælledparken. Lørdag i vinterhalvåret træner holdet i Dyrehaven.

Tirsdag med start kl. 17:00
Onsdag med start kl. 17:00
Torsdag med start kl. 17:00
Lørdag med start kl. 10:00

For optagelse på dette hold kontakt atletikchef Charlotte på [email protected].

Trænerne

Kim Birk Jensen – Holdansvarlig

Kim er fra 1963. Han blev en del af Sparta i 1975, hvor han startede som atlet. Kim har selv løbet mellem- og langdistanceløb. Kim har været ansvarlig træner for Spartas junior mellem/lang gruppe side 2006, men var inden da også ungdomstræner/hjælper på andre hold. Kim har derfor stor erfaring med at træne løbere i juniorklassen og han har flere gange haft løbere med til internationale ungdomsmesterskaber, der også har vundet medaljer. Kim har desuden været tilknyttet det danske juniorlandshold som træner.

Kim har taget alle DIF og Dansk atletik kurser indenfor M/L samt almen træning. Han har desuden deltaget i flere udenlandske kurser og holder sig hele tiden opdateret omkring hvad der rør sig. Kim er desuden uddannet pædagog og arbejder som bevægelses- og skolepædagog på en SFO på Frederiksberg.

Conrad Lind

Conrad har været træner for vores ungdomsløberne siden 2019, men er i 2023 blevet træner for Junior mellem/lang. Han er selv atlet i Sparta og har været medlem fra han var helt lille. Conrad løber mellem og langdistance på dansk eliteniveau, primært 1500m og 5000m.

Foruden at være træner på Juniorløbeholdet, er Conrad også tilknyttet Nørre Fælled skole som morgentræner 2 gange om ugen. Conrad har desuden trænererfaring fra vores sommer atletikskole.

Trille Ipsen

Trille startede som træner i Sparta i 2018. Hun er træner for de 14-15årige 2 gange om ugen, hovedansvarlig træner for Sandkasse Atletik og tilknyttet junior løbeholdet 1 gang om ugen. Trille underviser også på DAF’s børnetrænerkurser. Trille er uddannet DAF ungdomslicenstræner.

Inden Trille kom til Sparta, havde hun været træner i Ballerup AK i 17år. Yderligere har hun været DAF ATK træner i 3 år for Talent center Ballerup/Nordsjælland. Trille er selv tidligere elite rytmisk sportsgymnast og uddannet gymnastiklærer fra Ryslinge Højskole. Hun har tidligere undervist alm. gymnastikhold/konkurrencehold (alder 6-12år og 14-18årige) i 11 år. Trille er selv aktiv Master atlet og løber 100, 200 og 400m.