Miljø og affald

Sortering og genbrug

Hos DHL Stafetten Kbh har vi stort fokus på at mindske klimabelastningen. Derfor har vi opført otte såkaldte Recycling Spots, som I skal bruge, når I skal af med jeres affald.

Her sorterer I jeres affald og andre genstande til genanvendelse og/eller genbrug. På Recycling Spots kan du sortere: hård plast og mad- og drikkevarekartoner, madaffald med emballage, rent pap, vaskbare krus fra Carlsbergs barer og restaffald.

Ved hvert Recycling Spot er der desuden en DropZone. Her kan du stille alt andet, som ikke kan sorteres på Recycling Spot. Det gælder fx termotønder, plastkasser, engangsgriller, glas, etc.

Du finder vores Recycling Spots ved siden af alle Carlsbergs barer i Fælledparken, og vi har personale til stede, som kan hjælpe dig med spørgsmål.

Hjælp os med at passe på miljøet

Hos DHL Stafetten Kbh tager vi hele tiden små skridt i den rigtige retning. Bl.a. har vi afskaffet engangsplast og erstattet det med træbestik og 100% plastfrie bionedbrydelige papkrus. Med jeres hjælp kan vi gøre det endnu bedre.

Tak, fordi I hjælper os med at hjælpe miljøet.

Sådan kan I hjælpe

Affald 🗑️

Undgå engangsplast og brug i stedet genanvendelige materialer.

Brug vores Recycling Spots til at sortere jeres affald og andre genstande til genanvendelse og/eller genbrug at sortere jeres affald. Det er også her, I skal aflevere brugte krus fra Carlsbergs barer. Vi vasker nemlig krusene og bruger dem igen.

Mad og drikke 🧃

Vælg snackkassen eller fravælg helt snack-/madkassen, hvis I ved, at I ikke får spist det hele.

Medbring og server drikkevarer i større beholdere, hvis I kan.

Undgå at medbringe mere mad end nødvendigt, og skær ned på emballagen.

Andet ♻️

Tag cyklen eller offentlig transport.

Genbrug jeres løbetrøjer år efter år.

Sådan viser vi som arrangører omtanke for miljøet

100% plastfri krus

Farvel til plastikkopper. Vi har erstattet kopperne på vores væskedepoter med et 100% plastfrie bionedbrydeligt papkrus.

Vi bruger vaskbare ølkrus i barerne

Vi vasker krus fra Carlsbergs barerne efter hver dag, så vi har mindst muligt plastik i omløb.

Smid ikke krusene ud, men aflever dem i et af de otte Recycling Spots på pladsen, så de kan blive vasket og genbrugt. Tak ♻️

Mad- og fragtkasser

Alle DHLs mad- og fragtkasser er lavet af 70% genbrugspap.

Vi gør det muligt at vælge en mindre snackkasse i stedet for en madkasse eller helt at fravælge mad-/snackkassen, hvis I har andre planer for mad.

fødevareBanken

Vi donerer uafhentede madvarer til fødevareBanken. Alle kølevarer holdes på køl indtil udlevering, så det kan doneres videre.

Mindre brug af print og papir

Vi er I år gået endnu et skridt imod at minimere vores brug af papir og print. Derfor finder i nu informationsark og madkassekuponer i appen.

Vand

Vandet i madkassen er dansk grundvand fra Postevand, tappet i Jylland i miljøvenlige FSC®kartoner lavet af 3/4 træ fra skove, der genplantes.

Vand på væskedepoterne tappes direkte i Fælledparken, og der er dermed ingen transport.

Sortering

Vi gør det muligt at kildesortere affald og arbejder på at øge kildesorteringen der, hvor det virker og har den største effekt.