Miljø og affald

Sortering og genbrug

Hos DHL Stafetten Kbh har vi stort fokus på at mindske klimabelastningen. Hver aften i 5 dage spiser ca. 30.000 DHL stafet-deltagere sammen i Fælledparken, derfor har vi ikke mindst taget initiativer for at mindske madspild og øge affaldssorteringen.

I 2024 skrues der massivt op for affaldssorteringen. Virksomhederne opfordres til at tage deres gode grønne vaner fra arbejdspladsen med til Fælledparken. Med mere end 30 nye Recycling Zones har alle deltagende virksomheder en station i nærheden, hvor de kan sortere plast/mad- og drikkevarekartoner, madaffald, rent pap, restaffald og aflevere de vaskbare krus fra barerne. Dermed er forventningen, at endnu mere affald fra eventet kan genanvendes.

Gennem årene har Sparta Atletik & Løb indført 100% plastfrie bionedbrydelige papkrus og afskaffet engangsplast ved DHL Stafetten Kbh.

I barerne langes der genanvendelige kopper over disken, og der spares på print og papir, da mest mulig information er flyttet over på DHL Stafetten Kbh app’en.

Hjælp os med at passe på miljøet

Hos DHL Stafetten Kbh tager vi hele tiden små skridt i den rigtige retning. Bl.a. har vi afskaffet engangsplast og erstattet det med træbestik og 100% plastfrie bionedbrydelige papkrus. Med jeres hjælp kan vi gøre det endnu bedre.

Tak, fordi I hjælper os med at hjælpe miljøet.

Sådan kan I hjælpe

Affald 🗑️

Undgå engangsplast og brug i stedet genanvendelige materialer.

Brug vores Recycling Spots til at sortere jeres affald og andre genstande til genanvendelse og/eller genbrug at sortere jeres affald. Det er også her, I skal aflevere brugte krus fra Carlsbergs barer. Vi vasker nemlig krusene og bruger dem igen.

Mad og drikke 🧃

Vælg snackkassen eller fravælg helt snack-/madkassen, hvis I ved, at I ikke får spist det hele.

Medbring og server drikkevarer i større beholdere, hvis I kan.

Undgå at medbringe mere mad end nødvendigt, og skær ned på emballagen.

Andet ♻️

Tag cyklen eller offentlig transport.

Genbrug jeres løbetrøjer år efter år.

Sådan viser vi som arrangører omtanke for miljøet

100% plastfri krus

Farvel til plastikkopper. Vi har erstattet kopperne på vores væskedepoter med et 100% plastfrie bionedbrydeligt papkrus.

Vi bruger vaskbare ølkrus i barerne

Vi vasker krus fra Carlsbergs barerne efter hver dag, så vi har mindst muligt plastik i omløb.

Smid ikke krusene ud, men aflever dem i et af de otte Recycling Spots på pladsen, så de kan blive vasket og genbrugt. Tak ♻️

Mad- og fragtkasser

Alle DHLs mad- og fragtkasser er lavet af 70% genbrugspap.

Vi gør det muligt at vælge en mindre snackkasse i stedet for en madkasse eller helt at fravælge mad-/snackkassen, hvis I har andre planer for mad.

fødevareBanken

Vi donerer uafhentede madvarer til fødevareBanken. Alle kølevarer holdes på køl indtil udlevering, så det kan doneres videre.

Mindre brug af print og papir

Vi er I år gået endnu et skridt imod at minimere vores brug af papir og print. Derfor finder i nu informationsark og madkassekuponer i appen.

Vand

Vandet i madkassen er dansk grundvand fra Postevand, tappet i Jylland i miljøvenlige FSC®kartoner lavet af 3/4 træ fra skove, der genplantes.

Vand på væskedepoterne tappes direkte i Fælledparken, og der er dermed ingen transport.

Sortering

Vi gør det muligt at kildesortere affald og arbejder på at øge kildesorteringen der, hvor det virker og har den største effekt.