Bæredygtighed og samfundsansvar

Det er vigtigt for Sparta at være både socialt og miljømæssigt bæredygtige.

Vores tilgang til bæredygtighed

Som nonprofit idrætsforening er en af vores primære opgaver at give flere mulighed for at være fysisk aktive i en ren by med gode idrætsfaciliteter for alle – på tværs af økonomiske og sociale skel. Samtidig vil vi tage et medansvar for det samfund, vi er en del af, ved at vise omtanke for vores globale og lokale miljø.

Omstillingen mod bæredygtighed er en proces med mange parter og sektorer involveret. Derfor går vi foran som aktiv deltager i en række netværk med eventbranchen, industrien og offentlige myndigheder for at være med til at løse udfordringer og fjerne barrierer, der forhindrer grøn omstilling.

Vi indgår også i tæt dialog med vores sponsorer, partnere og leverandører med henblik på sammen at finde nye innovative løsninger, der både er økonomisk og miljømæssigt bæredygtige.

Bæredygtighed i forbindelse med events

Til vores events er vi meget opmærksomme på at anvende miljøbevidste og genanvendelige materialer såsom plastfrie krus, medaljer lavet af genanvendt materiale, nedbrydelige balloner og meget mere.

Vi arbejder hele tiden på at forbedre os og blive mere miljøvenlige både på større og mindre initiativer. Her har vi f.eks arbejdet med, hvordan vi forlænger livscyklussen på vores eventmaterialer såsom bannere.

Sammen med vores leverandører sikrer vi også, at vi kan tilpasse og nedskalere leverencer af fødevarer, så vi undgår madspild bedst muligt. Eventuelt overskydende mad doneres til FødevareBanken, så andre får glæde af det.

Social bæredygtighed

Vi afholder flere velgørenhedsløb. Blandt andet Breakfast Run i Tivoli til fordel for Børnecancerfonden. Herudover støtter vi lokale løb som Nørrebroløbet og Valbyløbet.

Vi giver fripladser til vores populære sommeratletikskole til børn fra økonomisk trængte familier. Til vores løbeevents samarbejder vi med og donerer startnumre til en række nonprofit og velgørenhedsorganisationer, som arbejder for at forbedre livsvilkårene for forskellige udsatte befolkningsgrupper.

Vi har et sundt samarbejde med Hverdagsaktivisterne, som arbejder med frivillig beskæftigelse for borgere med handicap. Hverdagsaktivisterne er en uundværlig del af alle Spartas store løb i det Københavnske bybillede. Vi er taknemmelige for, at vi kan få lov til at hjælpe og sætte rammerne for et godt fællesskab.

Vi arbejder hele tiden mod at blive endnu mere bæredygtige

DHL Stafetten KBH – En bæredygtig fremtid

DHL Stafetten Kbh – Affald

Merete Social bæredygtighed

Sparta viser omtanke for miljøet