Kom godt i gang med løb i 2024

Løb er sundt, sjovt og hyggeligt. Især når man gør det sammen med andre. Hvis du har en drøm om at komme i løbeskoene i 2024, vil Sparta meget gerne hjælpe dig med at komme i gang – stille og roligt.

Den 10. januar starter der nye begynderhold for alle, som gerne vil opleve eller genfinde glæden af at løbe sammen med andre. Forløbet varer 10 uger, og man behøver hverken at være i løbeform eller have løbeerfaring for at være med.

“Vi gør meget ud af at starte stille og roligt,” fortæller Rikke Jeberg, som er løbetræner og leder af Begynderholdet.

“Det er vigtigt, at man får en dejlig oplevelse og en god start på løbelivet i godt selskab. Fællesskabet er nemlig vigtigt. Vi følges altid ad, og stemningen er skøn med småsnak undervejs, så man kan godt risikere at få nogle gode løbevenner, som man også ser uden for klubben.”

Det er sjovt at løbe
Og man kommer hurtigt til at mærke fremgang. Udover selve løbeturen er der nemlig både tekniktræning, tips til opvarmning og masser af gode udstræk efter turen. Derfor oplever trænerne tit, at folk, som aldrig har løbet før, pludselig kan løbe 4-5 minutter i træk.


Nogle deltagere er endda endt med at løbe halvmarathon, selvom det dog ikke er målet med Begynderholdet. Til gengæld kan langt de fleste deltagere løbe 5 kilometer uden pause, når træningsforløbet på 10 uger er overstået. Herefter kan man fortsætte på et af de mange andre løbehold hos Sparta Atletik & Løb – fx holdet Next Level, hvor de fleste vælger at fortsætte deres fællesskab og træning.

Begynderholdet mødes hver onsdag kl. 17.30 i Idrætshuset, Gunnar Nu Hansens Plads 11. Du melder dig til på Spartas hjemmeside lige her, hvor du også kan læse mere om holdet.

Så find løbeskoene frem og kig forbi til en skøn løbetur med en masse andre på samme niveau.

5 gode grunde til at løbe

  • Det giver bedre kondition og udholdenhed
  • Løb styrker muskler, led, sener og knogler
  • Du får lavere blodtryk og lavere hvilepuls
  • Det øger selvtilliden at opnå sine mål
  • Man får masser af socialt samvær i en klub