Spartas to største gadeløb flytter start og mål

Fremtidens CPH Marathon og CPH Half skal være større og endnu bedre deltageroplevelser. Det første
skridt tages allerede i år, når begge events flytter til nye start- og målområder.

Næste gang, deltagerne står klar på startstregen til CPH Marathon og CPH Half, bliver det med en anden udsigt. Og ligeledes kan de efter løbedistancen krydse målstregen et andet sted i byen.

Begge events flytter nemlig start- og målområde allerede fra og med i år:

  • CPH Marathon flytter fra havnefronten på Islands Brygge til Øster Allé på Østerbro, midt i den grønne by-oase Fælledparken
  • CPH Half flytter fra Øster Allé til ny start på Gl. Kongevej og nyt mål på den ikoniske flagallé Frederiksberg Allé

Det giver ikke bare bedre logistiske rammer, men også plads til at udfolde det potentiale for vækst, nytænkning og oplevelsesforbedring, som arrangøren Sparta Atletik & Løb drømmer om for begge events.

Begrænsningen for vækst og videreudviklingen af de to internationale flagskibsevents ligger nemlig ikke i ruternes kapacitet, men er i langt højere grad betinget af rammerne og pladsen omkring de områder, hvor de mange deltagere stiller op før start og efterfølgende kommer i mål. De rammer får vi nu med to områder, der byder på grønne arealer, store og brede boulevarder og en perfekt infrastruktur med flere metrostationer,” lyder det fra Dorte Vibjerg, administrerende direktør i Sparta Atletik & Løb.

 

Første forbedring kan opleves ved CPH Marathon i år

De nye start- og målområder giver allerede i år mulighed for at introducere nye tiltag ved CPH Marathon, som vil bidrage til en endnu bedre løbsoplevelse for deltagere såvel som for heppere. For CPH Half vil flytningen betyde, at eventen fremover vil start og slutte i en storslået kulisse af Frederiksbergs smukke gader og en målopløbsstrækning prydet af Dannebrogsflag.

Nye ruter for begge løb

Med flytningen af start og mål får begge events tilsvarende nye ruter.

For CPH Marathons vedkommende vil man fortsat kunne glæde sig til en smuk og central rute, der i anledning af, at København i 2023 er Verdens Arkitekturhovedstad, vil sætte spot på byens arkitektoniske highlights og ikoniske bygningsværker.

CPH Half er – og vil også fremover – være kendt for sin flade og ultrahurtige rute, der lagde asfalt til kvindernes europæiske rekord i 2018 og mændenes verdensrekord i 2019. Med lange lige strækninger og bløde kurver vil også den ændrede rute blive ideel til at sætte hurtige tider, uanset om man er motionsløber eller eliteløber.

Selve ruterne vil blive offentliggjort inden længe, når alle detaljer er bekræftet.

Fakta om CPH Marathon & CPH Half

  • Den 44. udgave af Copenhagen Marathon finder sted den 14. maj
  • Den 9. udgave Copenhagen Half Marathon finder sted den 17. september
  • Arrangørerne forventer op mod 13.000 deltagere til CPH Marathon samt et udsolgt CPH Half med 25.000 deltagere
  • Løbene arrangeres af Sparta Atletik & Løb, som er en non-profit løbe- og atletikklub og en af Europas største løbsarrangører