Team Øbro løber byen tynd i snakketempo

Mandag og onsdag året rundt løber Team Øbro afsted fra Gunnar Nu Hansens Plads. Turene er 5-10 km lange og foregår i tempo, hvor langt de fleste kan være med. Team Øbro er ikke bange for pauser – og insisterer på, at løb skal være hyggeligt og for alle.

 

Klokken er blevet 17.30 og forhallen i Idrætshuset på Gunnar Nu Hansens Plads summer af løbere, der træder ind ad døren og hilser hjerteligt på hinanden. På slaget kl. 17.30 kalder træner Morten Steen, der er en af holdets fire trænere, til samling og let opvarmning. Mens flokken, hvor den yngste er 17 år og den ældste over 80, får lidt varme i kroppen, ridser træneren dagens program op.

“I dag løber vi en tur på godt 7 km i to tempi. Og jeg løber en kortere tur med dem, der har brug for det,” lyder det fra Morten Steen, inden flokken i roligt tempo løber ind i Fælledparken. Den 20 mand store løbeflok stopper op, da det travle Jagtvejs-kryds dukker op i horisonten.

“Nu kan I mærke efter om I vil løbe videre i 7 eller 7.30 minutter per kilometer. Og hvis man ikke er til at løbe godt 7 km, så løber man med mig. Jeg tager en kortere tur,” lyder det fra den turkisklædte Sparta-træner.

Snart har Øbro-løberne afgjort med sig selv, hvor meget krudt der skal bruges på dagens løbetur, og løber afsted på Jagtvej mod Nørrebro Station.

Fra nul til halvmaraton
Pernille Bundgaard på 56 år tager dagens korte tur, da hun lige har været syg. Pernille har løbet med på Spartas hold, siden hun for to år siden kom med en del ekstra kilo på sidebenene og et ønske om at lære at løbe ordentligt.

“Jeg har sukkersyge og skal træne efter lægens ordre. Jeg havde ingen form, da jeg kom og startede på begynderholdet. Men det lykkes mig at træne op til at løbe 10 km til Royal Run, og jeg løb halvmaraton i september. Og jeg skal løbe begge løb igen i år, og løber nu fast på Team Øbro-holdet,” fortæller Pernille, der bor på Amager og arbejder som bioanalytiker på Østerbro. Derfor passer det godt at slutte dagen af med løbeholdet ved Østerbro Stadion. Hun er særligt glad for sommerturene, når de går langs vandet ved Langelinie og Svanemøllen havn.

“Jeg kommer ikke ud og løbe alene, og så er der hyggeligt at komme afsted og møde andre. Det er dejligt, at der er distancer til alle på vores hold. Der er også plads til, at jeg møder op i dag efter sygdom og kun kan løbe 3-4 km”, siger Pernille Bundgaard.

“Du skal bare kunne løbe 2 km”
Morten Steen er en af de fire løbetrænere, der står klar til at løbe med nye og gamle medlemmer på Team Øbro hver mandag og onsdag kl. 17.30. Den 57-årige træner understreger, at de holder masser af pauser undervejs, hvis det er nødvendigt.

“Team Øbro er for alle, der kommer og kan lunte 2-3 km. Og det gør bestemt ikke noget, at man er nede og gå ind i mellem. Vi træner langsomt op, så man skal bare komme med og nyde at løbe i en større flok. Vores ture er lavet i en stjerne ud fra Gunnar Nu Hansens Plads, så vi kommer rundt i hele byen. Om sommeren nyder vi særligt ture rundt i parker og til vandet,” siger Morten Steen.

Fandt løbeglæden på Team Øbro
28-årige Amalie Geertsen og Emilie Udsen på 35 år er kolleger, og de holder hinanden op på at få løbet to gange om ugen på Team Øbro. Amalie har aldrig rigtig løbet før, men har fundet løbeglæden på Team Øbro.

“I dag løb vi lidt mere end 6 km, det kunne jeg slet ikke for et halvt år siden. Jeg løber ikke for at blive hurtig, bare for motionens skyld,” siger Amalie Geertsen.

Hendes kollega Emilie er en noget mere erfaren løber. Men hun løb sur i at løbetræne alene, og er nu fast løber på Team Øbro.

“Team Øbro er et rigtig hyggeligt hold. Her er plads til pauser, når man har brug for det. For tiden bruger jeg holdet til at træne op til 10 km til Royal Run og Broløbet 2025,” fortæller Emilie Udsen.

Hvem er Team Øbro for?
Kan du løbe/gå et par kilometer, og vil du gerne kunne løbe 5-10 km i et tempo på omkring 7 min/km? Eller er du mere erfaren og vil bare gerne løbe i et fællesskab, hvor I to gange om ugen løber 5-10 km i et roligt tempo? Så er Team Øbro lige noget for dig.

Hvornår?
Team Øbro er sæsonløse, så som Sparta-medlem kan du altid møde op og prøve at løbe med mandag og onsdag kl. 17.30. Du er tilbage senest kl. 18.30.

Hvordan?
Som medlem af Sparta har du adgang til alle Spartas træningstilbud og løbehold. Bare mød op i forhallen i Idrætshuset på Gunnar Nu Hansens Plads 7 mandag eller onsdag kl. 17.30.

Du kan altid få en gratis prøvetime, mød blot op 10 minutter før og find træneren.

Se mere om løbet her.

Medlemskab
Et løbemedlemsskab med fri træning på alle Spartas løbe- og træningshold koster 150 kr./mdr.

Hvis man vælger et Sparta Klassisk medlemskab til 200 kr./mdr., har man ydermere fri adgang til alle Spartas egne løb som fx nytårsløb, Cph Half, Copenhagen Marathon etc.